Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.04.2012
Babasının Kızları!...


BABASININ KIZLARI!..

1997 yılından bu yana TRT Trabzon Müdürlüğü’nde spor muhabirliği yapan ve çevresinde sempatikliğinin yanı sıra dürüstlüğüyle tanınan Barış Yurduseven’in kızları baba mesleğini değil de sanatın bir dalı müziği tercih etti. 

Prof.Dr.İhsan Koz İlköğretim Okulu’na giden 10 yaşındaki Nazlı, 5 yıldır keman eğitimi alıyor. İMKB Anaokulu’na giden 6 yaşındaki minik Sezin ise henüz daha çok yeni. Ablasını kıskanan ve “Bende çalmak istiyorum “ diyerek kıskançlık krizlerine giren Sezin de ablasıyla birlikte haftada bir gün keman eğitimi alıyor.

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Sanat Müziği’nden Sorumlu Yöneticisi ve müzik öğretmeni Mehmet Ağzıküçük’ten ders alan minikler sevecenlikleriyle de gerek okulda gerekse de dernekte çok seviliyor. Barış’ın yoğun maç trafiğinden fırsat bulamaması nedeniyle çocuklarla daha çok anne Semiha Yurduseven  ilgileniyor.  Sporun her branşında derin bilgisi bulunan özellikle futbol konusunda Trabzon’da bilgi birikimiyle önde gelen isimlerin başında yer alan Barış Yurduseven’in aksine kızları Nazlı ve Sezin’in müziğe yönelmeleri en çok anne Semiha Yurduseven’i mutlu ediyor. Çocuklarının müziğe karşı olan ilgisinin küçük yaşlardan geldiğini belirten Yurduseven şöyle konuştu:

“ Bende sporu özellikle de futbolu severim. Eşimin işi gereği hayatımız futbol oldu.  Ama müziğe de ayrı ilgim vardır. Nazlı, müziğe karşı çok alakalı. Hocası da kendisinden gayet memnun. Ses konusunda yeteneği var mı bilmiyorum ama kemana gayet hakim. Biz kendisine gereğince yardımcı oluyoruz. Sezin ise daha çok yeni. Şimdilik ablasıyla çalışmalara katılıyor. Ama ileride ne olur bilmiyorum” .

Yurduseven kardeşlerin hocası Mehmet Ağzıküçük de Nazlı’nın müziğe olan ilgisi ve çalışma azminin gelecek adına sevindirici olduğuna dikkat çekerek,  “ Böyle yetenekli çocuklarımız ve gençlerimize ihtiyacımız var. Derneğimizde çalışmalarımız ve kayıtlarımız sürüyor. Bu konuda ailelere sesleniyorum. Yetenekli çocuklarınızı derneklere yönlendirin. Trabzon’da bu konuda hizmet veren bir çok dernek var. Sizlere bir telefon kadar yakınız” Dedi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1644

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com