Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.04.2012
Futbolda Yoğunlaşmak


FUTBOLA YOĞUNLAŞMAK

Öncelikle şu noktanın altını çizelim; Trabzonspor’a verilen iki maçlık seyircisiz cezayı az bulanlardanız. Çünkü eğer o çakı, Volkan’ın dediği gibi ‘açık atılmışsa’ insan yaşamına bir kast söz konusudur ve bu bile tek başına cezanın yetersizliğini, sahanın uzun süreli kapatmayı gerektirdiğini gösterir.

Cezanın bu kadarla sınırlı kalmasının Fatih Terim’in, Hasan Şaş’ın Şükrü Saraçoğlu’nda yarılan başlarına ve diğer seyirci olaylarına verilen cezayla direkt ilişkisi vardır. Türk Futbolu’nun asıl sorunu uygulamalardaki bu ve benzeri uygulamalardaki çifte standarttır. Örneğin Karabük’te kartopu yağmurunu, Burak ’ın gözünün çıkma tehlikesini, sahaya atılan çakmak ve telefonları görmezden gelip oyunu devam ettiren aynı hakem, Trabzon’da atlet yağmuru başladığı anda maçı durdurup, tribünlerin daha da gerilmesini sağlar. Ardından sahaya çakı (!) ve patlayıcı maddeler yağar. İstanbul’da sahaya atılan telefonu hakeme götüren Tolga sarı kart görür. “Kazayla kapattığını!” söylediği çakıyı, medyadaki görüntülere göre dişiyle açarak hakeme götüren Volkan’sa neredeyse takdir!

Şimdi Süper Final Kuraları çekildi. Birbirinden çekişmeli 12 maça sahne olacağı, sezon içinde bu takımların birbirleriyle oynadıkları karşılaşmalardan belli olan bir süreç yaşayacağız.

Ne yazık ki böyle bir ortamda bile futbola tam olarak yoğunlaşamıyoruz. Trabzonspor’a verilen ve bu maçlarda uygulanması gereken ancak, Federasyon’un çelişkili açıklamaları nedeniyle her gün farklı yorumlara neden olan bir durum var ortada. Fenerbahçe ile Trabzon, Süper Final’in ilk maçında İstanbul’da karşılaşacaklar. İki takımın Trabzon’daki mücadelesi, uygulanacaksa bile 2 maçlık cezanın tamamlanmasından sonra gerçekleşecek.

Hem Şükrü Saraçoğlu hem de Avni Aker’deki mücadelelerin sadece futbola sahne olması beklentisinin ne derece gerçekleşeceğini yaşayıp göreceğiz. Ama olası kötü durumun tek nedeni, şu ana kadar uygulanan çifte standarttır ve Şike Davası nedeniyle ciddi yara alan Türk Futbolu’nun azalan bu marka değerine en az tribünler kadar, onu yönetenler zarar vermektedir.

Fanatik

 

Toplam Okunma Sayısı : 1086

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com