Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.03.2009
TSİAD Başkan Sabır, otomotivde yaratılan beklentiler karşılanmalıdır


TSİAD Başkan Sabır, otomotivde yaratılan beklentiler karşılanmalıdır

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) yönetim kurulu, “Trabzon’da otomobil bayiliği; sorunlar ve çözüm önerileri”ni tartışmak için Usta Otelde, sektördeki üyeleri ile yemekli bir toplantı düzenledi. Kendilerini, kümesteki kaz olarak gören otomobil bayileri, düzenli ve kayıpsız vergi tahsilatı yaptıklarını dile getirerek, kamunun sorunlar ile ilgilenmediğinden yakındılar.

Toplantıda, Toyota Plaza Seçil adına Hasan K.Hayali yaptığı değerlendirmede, “Satışı bitirmek için prosedür çok ve yavaş işlemektedir. Ruhsatlandırma işlemi dahil herşey bayide bitirilmelidir. Vergi dairesi ve trafikte yaşadığımız sorunların basit çözümleri var; örneğin ÖTV’nin vergi dairesi yerine bankaya yatırılması bile işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar.’ dedi.

Ford Tunalar genel müdürü Sabri Kayan ise, “Sektörün dışarıdan oldukça çekici göründüğünü, eskiden iki otomobil sığacak kadar yer kiralayarak yapılan bayilik, şimdilerde plazalar, showroomlarda yapılmaktadır. Sektörde artan rekabet, kar marjlarının düşmesi ile sektör çekiciliğini kaybediyor. Krizin etkisi, hurda araçlara sağlanacağı açıklanan ÖTV ve KDV indirimi ile yaratılan beklentiler, satışları olumsuz etkileyerek düşürmüştür. Bayiler ‘Ne yapmalıyız?’ sorusuna cevap aramaktayız” dedi.

Toplantıda Karataş Otomotiv adına Salih Karataş, yüksek ÖTV ve KDV’nin mutlaka düşürülmesi gerektiğini belirterek, çözüm önerileri olarak; satış sonrası hizmetler; servis, sigorta, boya, rentacar, yan ürünler, aksesuar, ikinci el araba, lastik, sigorta v.b alanlar ile, plazalarımızın yurt dışında olduğu gibi, farklı hizmet sektörlerinde de hizmet vermesi gerektiğini belirtti.

Citroen Bayii Temel Kofoğlu ise, ‘Otomobildeki hurda indirimi kanunu sıfır araç alımını destekler hale getirilmelidir. Vergi Dairesi, trafik tescil sorunlarımız giderilmelidir. İşçi çıkarmamak için şimdilik direniyoruz. Bu gidiş iyi değil, değerlendirmesini yaptı.

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır konuyu değerlendirirken; ‘Otomobil ihracatı %60 düştü. Kriz tüm sektörleri olduğu gibi otomobil satışlarını da etkilediği açıkça görülüyor.
Sektörün yerelde çözülebilecek sorunlarını önümüzdeki günlerde ilgili kurum yetkilileri ile görüşerek çözüm arayacağız.’ dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 3282

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com