Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.04.2012
Gönülden Güle Mektuplar...


M.Nihat MALKOÇ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 1989 yılından beri Peygamber Efendimizin doğum yıldönümlerini “Kutlu Doğum Haftası” adı altında kutlamaktadır. Bu hafta içerisinde Peygamber Efendimizi konu alan çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirlendi. Bu konu etrafında ülke genelinde değişik yarışmalar tertiplendi.

Bu sene Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Müftülüğü ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası yarışmaları düzenledi. Kâinatın Efendisi olan Peygamberimizi anlatmak için genç yürekler kaleme sarıldı. Yarışmalar iki ayrı kategoride gerçekleştirildi. Liselere yönelik olarak gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasının konusu “Hz Muhammed(sav) ve İslam Kardeşliği” idi. İlköğretim ve liselere yönelik olarak gerçekleştirilen mektup yarışmasında ise “Hz Muhammed(sav)’e Mektup” konu başlığı olarak seçildi. Her kategorinin birincilerine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine netbook, dördüncülere de tablet bilgisayar verilmesi kararlaştırıldı. Yani bu yarışmada öğrencilerimize 12 bilgisayar verilmiş oldu.

Söz konusu yarışmalara katılmak için yüzlerce öğrenci kaleme sarıldı. Trabzon’umuzun merkezinde ve ilçelerinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının her birinden, her bir kategori için üçer eser gönderildi. Bu eserler birikerek yüzlü rakamları buldu. Oluşturulan jüri heyeti bu mektupları ve kompozisyonları bir gün boyunca büyük bir titizlikle okudu ve her kategoride ilk dörde giren eserleri tespit etti. Bunun dışında, bu yılki Kutlu Doğum Haftasının anısına bu öğrenci yazılarından bir de kitap hazırlanması planlandığı için jüri, bu kitaba girebilecek değerde olan mektup ve kompozisyonları da ayrıca belirledi.Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası yarışmalarında dereceye girenler şu isimlerden oluştu. İlköğretim Okulları “Peygamberimize Mektup” yarışmasında şu öğrencilerimiz dereceye girmiştir:

1. “Gül Yüzlü Peygamberim” adlı mektubuyla Maçka Konaklar Köyü İlköğretim Okulundan Melike Akkaşoğlu; 2. “Tövbekâr Bir Dille” adlı mektubuyla Akçaabat Alaittin Akçay İlköğretim Okulundan Büşranur Akyüzlü; 3. “Ey Gül” adlı mektubuyla Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulundan İrem Emral; Mansiyon: “Kâinatın Efendisine Mektup” adlı mektubuyla Sürmene Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulundan Gamze Karaahmetoğlu

Ortaöğretim Okulları(Liseler) arası “Peygamberimize Mektup” yarışmasında şu öğrencilerimiz ilk dört dereceye girmiştir: 1. “İçimizdeki Sen” adlı mektubuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Rahime Betül Topçu, 2. “18 Yaşımın Peygamberisin”  adlı mektubuyla Trabzon Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden Caner Özdemir, 3. “İnsanlığı Isıtan ve Işıtan Güneşsin Sen” adlı mektubuyla Trabzon Anadolu Lisesinden Sema Karakaş, Mansiyon: “Rahmete Davet” adlı mektubuyla Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Şeymanur Yanılmaz…

Ortaöğretim Okulları(Liseler) arası “İslam Kardeşliği” konulu kompozisyon yarışmasında şu öğrencilerimiz dereceye girmiştir: 1. “Müminlerin Kardeşlik Duvarı” adlı kompozisyonuyla Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Dilara Şengül, 2. “Kardeşliğin Sonsuzluğu” adlı kompozisyonuyla Vakfıkebir Anadolu Lisesinden Nurşah Sevim, 3. “Hep Birlikte” adlı kompozisyonuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Sümeyye İnan, Mansiyon: “Tek Yürek Olmak” adlı kompozisyonuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Sümeyra Kurioğlu… Dereceye giren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.

İlköğretim ve ortaöğretim kategorilerinde dereceye giren mektuplar ve “İslam Kardeşliği” konulu kompozisyonlar, bunların dışında ayrıca yayımlanmaya değer görülen mektuplar ve kompozisyonlar Yaşar Şanlı’nın editörlüğünde “Gönülden Güle Mektuplar” adı altında bir kitap haline getirilerek Kutlu Doğum programında halka ücretsiz dağıtılmıştır. Gül kokulu bu kitap, kütüphanelerimizdeki yerini almıştır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Toplam Okunma Sayısı : 1654

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com