Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.04.2012
685 Bina Yıkılacak...


685 BİNA YIKILACAK…

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapılan kamulaştırmalarda hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL ödendi.

 685 binanın yıkılacağı proje kapsamında 397 binanın kamulaştırması yapılırken; 47 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ’nin Bahçecikte yaptı konutlardan alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasıyla Tabakhane’de kamulaştırılan binaların yıkımlarının hız kazanacağı bildirildi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentin nefes boruları olduğunu kaydederek, “ TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde kamulaştırmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bugüne kadar 397 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon TL ödeme yaptık. TOKİ’nin Bahçecik’te yaptığı ve geçtiğimiz ay kuralara çekilen konutlardan ev alan vatandaşların yeni konutlara taşınmasıyla birlikte Tabakhane’de yıkımlara hız vereceğiz. Tabakhane Vadisi, kentsel dönüşüm ve rekreasyon düzenlemeleri devam eden Zağnos Vadisi gibi Trabzon’un yeni yaşam alanı ve hava koridoru olacak” ifadelerini kullandı  

 

Toplam Okunma Sayısı : 1441

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com