Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.04.2012
Tuzağa Yakalanan Boz Ayı Kurtarıldı


Tuzağa Yakalanan Boz Ayı Kurtarıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde köylülerin kurduğu domuz kapanına yakalanan iki yaşındaki boz ayı, kurtarıldıktan sonra doğaya bırakıldı.

 Doğa Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların, Veliköy'de bir boz ayının bölgede kurulu domuz kapanına yakalandığı ihbarında bulunduğunu, bunun üzerine ekiplerin bölgeye gittiğini belirtti.

 

 Şube müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin bölgeye giderek güvenlik önlemi aldığını ifade eden Bulut, şunları söyledi:

 ''Yaklaşık 2 yaşındaki boz ayı, boynundan ve göğsünden yakalandığı tuzaktan insanlara ve kendisine zarar vermeden kurtarılabilmesi için narkotik tabanca ile uygun dozda narkozla uyutuldu. Yakalandığı kapandan çıkartılarak veteriner hekim tarafından kontrol edildi. Yapılan muayenesinden sonra sağlık durumunun doğaya salınmasına müsait olduğu anlaşıldı. Ayı ormanlık alanda yeniden doğaya bırakıldı. Ormanlık alana bırakılan ayının hareketleri ekiplerimizce bir süre izlendi. Yırtıcılar ile çoban köpekleri tarafından zarar verilmemesi için belli noktalarda konuşlandırılan ekibimiz, ayının davranışlarının normalleşmesi ve ormana girmesiyle birlikte olay yerinden ayrıldı.''

 Tuzak ile ilgili soruşturma yürütüldüğünü ve tuzağın kurulu olduğu arazi sahibinin köyde ikamet etmediğinin anlaşıldığını kaydeden Bulut, ''Tuzağın kimler tarafından kurulduğu tespit edilemedi. Köy muhtarı ve köy halkına bu tür malzemelerin kullanılmasının kanunen yasak olduğunu, boz ayının neden koruma altında olduğunu anlattık. Boz ayıdan ve verebileceği zararlardan korunmak için alınması gereken tedbirlerin neler olabileceği konusunda bilgilendirme yaptık'' dedi.

 Bulut, boz ayının kurtarılmasında, kendilerine haber veren köy halkına, yardımda bulunan jandarma ekipleri ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 2262

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com