Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.04.2012
TÜBİTAK EUREKA Bilgi Günü, 27 Nisan'da Trabzon'da Yapılacak


Türkiye’nin bir yıl süreyle başkanlığını yürüteceği ve üye ülkelerdeki büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma kuruluşları arasında kalıcı Ar-Ge işbirlikleri yaratılması ve bu işbirliklerinin artırılmasını amaçlayan EUREKA Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek “EUREKA Bilgi Günleri” etkinlikleri kapsamında Trabzon’da 27 Nisan 2012 tarihinde ABİGEM Trabzon’da bir oturum gerçekleştirilecektir.

  
Pazar odaklı, kısa sürede ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklendiği bir uluslararası işbirliği platformu olan EUREKA, 1985 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 ülke ve Avrupa Birliği’nin katılımıyla kuruldu. EUREKA o tarihten bu yana 4000’den fazla Ar-Ge projesinin desteklenmesini ve 29 Milyar Avro’nun üzerinde Ar-Ge hacmi yaratılmasını sağladı.
 
EUREKA Programı ile programa üye ülkelerdeki büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma kuruluşları arasında kalıcı Ar-Ge işbirlikleri yaratılması ve bu işbirliklerinin artırılmasını amaçlamaktadır.
    
EUREKA Bilgi Günleri Etkinlikleri
 
Türkiye’de EUREKA Programı’nın koordinasyonu TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Müdürlüğü Ulusal Koordinasyon Ofisi (UKO) tarafından yapılmaktadır. 
 
Türkiye’nin bir yıl süreyle EUREKA başkanlığı görevini yürüteceği ve program kapsamındaki çoğu etkinliğin ülkemizde gerçekleştirileceği Temmuz 2012 – Ağustos 2013 dönemi öncesinde, özellikle Ar-Ge potansiyeli olan KOBİ’lere büyük fırsatlar sunan EUREKA Programı’nın Türkiye’de farkındalığını artırmak amacıyla UKO tarafından çeşitli illerde “EUREKA Bilgi Günleri” etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. 
 
 Bu bağlamda, Trabzon’da 27 Nisan 2012 tarihinde saat 09:30’da ABİGEM Trabzon’da bir oturum gerçekleştirilecektir.  
 
Programa TÜBİTAK UKO’dan Bilimsel Programlar Uzmanı Hüseyin METİN’in konuşmacı olarak katılacaktır. Oturumun katılımcıların sorularıyla beraber 2 saatlik bir sürede tamamlanması öngörülmektedir.
 
Programa kayıt için aşağıda verilen linkteki formun doldurulması gerekmektedir: http://www.tubitak.gov.tr/FormKayit/formDoldur.jsp?formId=23491
Toplam Okunma Sayısı : 1439

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com