Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.04.2012
Vali Kızılcık, Bakırcılar Çarşısı'nda


Vali Kızılcık, Bakırcılar Çarşısı’nda

        Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Bakırcılar Çarşısı’na giderek, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Kızılcık, bakırcılık sektörünün durumu hakkında esnaflardan bilgi aldı.  Vali Kızılcık’a ziyaretinde İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan eşlik etti. Bölgedeki bakır yataklarından çıkarılan bakırın Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ticaret ve kültür şehri olan Trabzon atölyelerinde işlendiğini kaydeden Vali Kızılcık, ilimizde bakırcılık alanında önemli bir sanat icra edildiğini kaydetti.

         İlimizi de bakırcılık sektörünün yaşatılması ve elde edilen ürünlerin pazarlanmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Kızılcık, “İlimizde üretilen bu ürünlerin ülkemize ve dünyaya tanıtılması için Trabzon Valiliği olarak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlere bu değerli eserleri hediye ediyoruz. Kültür Müdürlüğümüz tarafından bu ürünler dünyada açılan stantlar da insanlara tanıtılıyor. Bu el emeklerini tüm dünya çok iyi bilmeli. Bu sektör yaşatılmalı” dedi. Bakırcı esnafından bakır işlemeli fincan takımının yapımı hakkında bilgi alan Vali Kızılcık,  zor bir sanat icra eden bakırcı esnafına büyük saygı duyduğunu ifade etti.

         Trabzon esnafının ekonomimiz açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Vali Kızılcık, “Esnaf ekonomilerin bel kemiğidir. Esnafımızı ziyaret ederek, onların dertlerini dinliyoruz. Onların fikirleri bizlere ışık tutuyor. Esnafımız Trabzon’umuzun olmazsa olmazıdır. Onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1412

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com