Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.04.2012
Başkan Gümrükçüoğlu Borsa'da yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.



     

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un her alanda gelişip kalkınabilmesi için şehir olarak hep birlikte çalıştıklarını söyledi. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret Borsası'nın (TTB) aylık meclis toplantısına katıldı.

       Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Trabzon Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Bu çalışmalarda başta belediye başkanı olmak üzere çaba sarf edenlere katkıda bulunmamız gerekir. Bu çalışmaları yapanlar bazen yaptıkları işlerdeki eksikliği fark etmeyebilirler. Bizler tespit ettiklerimizi söyleyeceğiz. Bu noktada Belediye Başkanımızın son teşvik kararnamesinde 3. Bölgeye alınan Trabzon'a haksızlık yapıldığı düşüncesinde olduğun biliyoruz. Şimdi hep birlikte çaba göstererek 4 veya 5'inci bölgeye alınmamız için gayret gösteriyoruz" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu da, Trabzon'un kalkınmasında ticaret erbabına ve müteşebbislere önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, "Bu konuda yatırımlar yaparak çaba gösterdiğinizi biliyoruz. Bizde kendi alanımızda Trabzon'un gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Sizlerin fikir ve düşünceleri bize yol gösteriyor, gösterecektir" diye konuştu.

       Slayt eşliğinde yaptıkları çalışmaları anlatan Gümrükçüoğlu Trabzon'u geleceğe taşıyacak projelere imza attıklarını belirtti. Gümrükçüoğlu "Kentsel dönüşümler, Kanuni Bulvarı, Akyazı Projesi, Erdoğdu Yolu, Uğurlu-Karşıyaka yolları bu kentin geleceği için önemli projelerdir" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'u ayağa kaldıracak mega projelerle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Yeni trafik düzenlemesinin uygulanmasından sonra Meydan ve çevresi Trabzon'un kültürüne ve sosyal yaşantısına uygun olarak yeniden düzenlenen ve yapımı hızla tamamlanan Meydan Parkı hizmete açıldı. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 397 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak; yaklaşık 50 milyon TL ödendi. Yıkımlara başlandı. Zağnos Vadisi 2. etap rekreasyon çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konutun inşaat çalışmaları tamamlandı.. Üçüncü etap rekreasyon düzenleme çalışmalarına başlandı. Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan 4. etap için vatandaşlara görüşmelere ve kamulaştırmalara başlandı. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesinde 44 binanın kamulaştırması için vatandaşlara 32 milyon lira ödendi. 35 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Peyzaj projesi hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunuldu. Kurul'un onayının ardından rekreasyon düzenleme ihalesi yapılacak. Belediye hizmet binası ile Valilik arasını itfaiye kavşağına kadar içine alan Narlıbahçe Kentsel dönüşümünde binaların tespit çalışmaları tamamlandı. Gayrimenkul değerleme çalışmalarının altyapısı oluşturuldu. Çömlekçi kentsel dönüşüm Projesinde vatandaşlar ile görüşme aşamasına gelindi.

       Sunumun ardından Gümrükçüoğlu Meclis üyeleri ile görüş alış verişinde bulundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1022

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com