Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.05.2012
Dubai'de Bölgemiz Tanıtıldı


            Trabzon Valisi ve Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Turizm Potansiyelinin Uluslararası Düzeyde Etkin Tanıtımı’ projesi kapsamında Arabian Travel Market Dubai 2012 Fuarı’na katıldı.

            Fuarın açılışına Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Türkiye Abudabi Büyükelçisi Ş. Vural Altay, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve çok sayıda davetli katıldı.

            Dünyanın en büyük 2. fuarı olan Dubai Fuarı’na DOKA Bölgesi (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) olarak katıldıklarını belirten Vali Kızılcık, “30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında burada ülkemizi ve bölgemizi tanıtmak ve bölgemize daha fazla turist çekme gayesi içerisindeyiz. Bu kapsamda fuarda Türkiye olarak üçüncü büyük standa sahibiz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak burada standımız yoğun ilgi görüyor. Doğu Karadeniz Bölgemizin tanıtımı en iyi şekilde yaparak önümüzdeki yıllarda, geçmiş yıllara oranla bölgemize daha fazla turist bekliyoruz” dedi.

            Dubai Fuarı’ndan sonra 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Riyad Fuarı’na da katılarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımını yapacaklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Dubai Fuarı’nda Türkiye’ye karşı, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne karşı büyük bir ilgi olduğunu gördük. Büyükelçimiz ile yaptığım görüşmede kendileri bana geçen yıl Dubai’den ülkemize gelen turist sayısında yüzde 80 artış olduğunu söylediler, bu gerçekten fevkalade bir artıştır. Biz, bu artıştan bölge olarak aslan payını kapmanın peşindeyiz, arayışı içerisindeyiz. Bu anlamda ülkemizin ve bölgemizin tanıtımı için bu ve benzeri fuarlara katılıyoruz ve katılımımızı da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

            Vali Kızılcık, bölge olarak bu ilgiden en büyük payı almak için Dubai Fuarı’na katılım sağladıklarını ifade ederek, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Arap turistlerin mutlaka görmesi gereken bir yer olduğunu ifade etti.

            DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) olarak, Dünya ile bütünleşmiş, dünyada yaşanan değişme ve gelişmelere ayak uyduran ve her anlamda güçlü olan bir bölge oluşturma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

            Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Başkonsolos Ülgen’e Trabzon’a özgü gümüş telkâri işlemeli fincan takımı hediye etti.

            Öte yandan DOKA standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Abudabi Büyükelçisi Ş. Vural Altay ve Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen, standa gösterilen ilgiden memnun oldu.  

            Dubai’de temaslarda bulunan heyette Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Kültür ve Turizm Trabzon İl Müdürü İsmail Kansız ve Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Birliği Meclis Üyeleri ile projede yer alan ilgili kurum yetkilileri yer alıyor.

Toplam Okunma Sayısı : 1296

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com