Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.05.2012
Belediye meclisi toplandı



    

       Trabzon Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

       Sağlıklı Kentler Trabzon'da buluşuyor

       Türkiye Sağlıklı Birliği'nin Trabzon'da toplanacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Sağlıklı Kentler Birliği,3-4 ve 5 Mayıs 2012 tarihlerinde Trabzon Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek.

       Sağlıklı Kentler Birliği 16. Olağan Meclis Toplantısı'nın düzenleneceği program kapsamında, uzmanların görüşleriyle "Sağlıklı kentleşme ve kentsel dayanıklılık" konuları masaya yatırılacak. Sağlıklı Kentler Birliği Trabzon buluşmasında "Afetler ve kentsel alanlara etkileri" ve "Kentsel risklerin azaltılması" başlıkları altında oturumlar gerçekleştirilecek. Toplantılar için hazırlıklarını tamamlayarak, "Sağlıklı bir kent" için yürüttüğümüz çalışmaları da üye belediyeler ile paylaşacağız. Toplantıya 43 belediye katılacak" şeklinde konuştu.

       Erdoğdu yolundaki çalışmalar iki ayrı bölgede sürdürülüyor

       Trabzon'un önemli kuzey - güney ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu yolu güzergâhında bulunan 120 parselden 105 parselin kamulaştırılması tamamlanırken; 50 binanın yıkımı gerçekleştirildiğini belirten Gümrükçüoğlu," Kamulaştırmalara bu güne kadar 44 milyon TL harcandı. Geriye kalan 15 parselin kamulaştırması için hukuki süreç devam ederken; söz konusu parsellerin kamulaştırmasının yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Yüklenici firma yolun Atapark girişindeki yol çalışmalarının yanında İsmet Paşa İlköğretim Okulu'nun doğu tarafında kamulaştırılan binaların yıkılmasıyla bu bölgedeki inşaat çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürüyor." Dedi.

       Asfalt sezonu açıldı.

       Bahar ayının gelmesi birlikte 100 bin tonun üzerinde asfalt sermek hedefiyle asfalt sezonunu başlattıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu," Yeni sezonda 42 mahallede asfaltı bozuk yolları yeniden elden geçirmeyi hedeflerken öncelikli olarak, özellikle doğalgaz ve altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde bozulan yolları yeniden asfaltlayacağız. Asfaltlama yaparken belediyemize kazandırdığımız asfalt kemirici makine ile eski asfaltı kazınıyor sonra yeni asfalt dökülüyor. Asfalt üstüne asfalt dökülmüyor. Daha kaliteli ve asfalt üretmek için Belediye yeni kazandırılan ve saatte 240 ton asfalt üretebilen yeni asfalt plenti yanında, lastik tekerlekli silindir, asfalt kemirici araç ve yeni iş makineleri ile daha kaliteli asfalt yolları şehrimize kazandırıyoruz. 2012 yılında şimdiye kadar asfalt plentinden 11 bin 200 ton asfalt üretilerek 80 bin metre kare alana serildi" ifadelerini kullandı.

       2014 Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası Trabzon'da yapılacak

       2014 yılında Trabzon'da yapılacak olan ISF Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nın bayrak devir teslim töreni için Vali Dr. Recep Kızılcık ile birlikte Hırvatistan'a giderek bayrağı teslim aldıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını başarıyla gerçekleştiren Trabzon, bu şampiyonayı da kendine layık bir şekilde tamamlayacaktır. Trabzon'umuz ülkemizin en önemli spor kentlerinden bir tanesi. Spor dalları açısından gerekli bütün altyapı şehrimizde mevcuttur. Ayrıca Trabzon'umuz 4 bin yıllık tarihi geçmişi ile önemli bir tarih ve kültür kenti. Aynı zamanda şehrimiz mavi ile yeşilin bir arada bulunduğu bir doğa cenneti. İlimizde gerçekleştirdiğimiz başarılı organizasyonlar arasına Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nı ekleyeceğiz." Diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1001

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com