Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.05.2012
Gençlik meclisi ve KTÜ'lü öğrencilerin çevre ve doğa konulu projesi başladı



    

       "61 pile 1 Fidan"

       Trabzon Belediyesi, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ile KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3.sınıf öğrencilerinin '61 Pile 1 Fidan' sloganıyla başlattığı 'Elektronik Çöplerin Geri Dönüşümünü' projesine destek verdi. Proje kapsamında bozuk ve kullanılmayan elektronik eşyalar ile 61 pil toplayan ve belirlenen yerlere teslim eden vatandaşların isimlerinin yer aldığı künyeli fidanlar belediyenin tahsis ettiği alana dikilecek.

       Trabzon Valiliği ile Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün katkıları Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3.sınıf öğrencileri, '61 Pile 1 Fidan' sloganıyla Elektronik Çöplerin Geri Dönüşümünü sağlamak için bir sosyal sorumluluk projesi başlattılar.

       Projeye destek vermek için künyeli fidanların dikilecekleri alan tahsis ettiklerini kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik meclisi ve KTÜ öğrencilerine gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı teşekkür ederek projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

       KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sanem Özen Turan'ın koordinatörlüğünde başlatılan proje ile teknolojik atıkların toplanması, geri dönüşümünün sağlanması ve yeşil alanların arttırılmasına katkıda bulunması amaçlanıyor. Son yıllarda önemli derecede artan teknolojik gelişmelerin meydana getirdiği elektronik atıkların tüm dünyamızı ciddi ölçüde tehdit ettiğini, artan nüfusun da çevre tahribatını arttırarak kişi başına düşen yeşil alan oranını her geçen gün azalttığını vurgulayan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, bu proje ile elektronik atıksız bir Trabzon hedeflediklerini belirttiler.

       Amaçlarının atıkların çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek olduğunu kaydeden öğrenciler; "Bu doğrultuda hazırladığımız broşürler ve afişlerle halkımızı, öğrenci arkadaşlarımızı, il genelindeki her mahalle sakinini, esnaf ve işadamlarımızı "61 Pil'e 1 Fidan" projemize destek vermeye çağırıyoruz. Yürütülen bu faaliyetler sonrasında ilgili kurumlar ve isteyen herkesin katılımıyla künyeli ağaç dikimi törenimiz için 1 Haziran 2012 günü belirlenmiştir. Gerçekleştirilecek bu proje ile fidan sahibi olabilmek için ilgili muhtarlıklara başvuru işleminin son tarihi ise 25 Mayıs 2012'dir. Bu tarihe kadar projeye katkı sağlamak isteyen duyarlı her bireyin veya firmanın gerekli atıkları öncelikle ilgili muhtarlıklara, Trabzon Belediyesi'ne veya bizlere teslim ederek çevreye duyarlılıklarını göstermelerini beklemekteyiz" ifadelerini kullandılar.

       Elektronik atık kapsamına giren bozulmuş, kırılmış veya ömrü tükenmiş pil, televizyon, cep telefonu gibi elektronik aletleri biriktiren vatandaşlar, atıkları Trabzon Belediyesi ve mahalle muhtarlıklarına teslim edebilecekler. Teslim edilen elektronik atıklar karşılığında Trabzon Belediyesi'nin bu proje için tahsis ettiği alana künyeli fidanlar dikilecek.

Toplam Okunma Sayısı : 1017

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com