Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.05.2012
Olimpiyatlar kenti Trabzon, başarılarına bir yenisini daha ekliyor.



    

       15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilecek 'Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Olimpiyatları'nın tanıtımı için Zorlu Grand Otel'de kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu olimpiyatlar şehri Trabzon'un büyük bir olimpiyata daha ev sahipliği yapacak olmasının gururunu yaşadıkları söyledi.

       Geleceğin marka kimlikli şehirlerini inşa etmek için Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları adında Trabzon'da yapılacak olimpiyatlara katılmak için şimdiye kadar 42 ülkeden 282 üniversitenin başvuruda bulunduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bir büyük dünya organizasyonuna Trabzon şehri uluslararası tecrübesi ile hazırlanmaktadır. Mavinin ve yeşilin harikulade tablosu, 5 bin yıllık tarihi bir kent olan Trabzon'u gelecek kuşaklara daha iyi bir şekilde devretmek için kentimizde yapılan mimarlık olimpiyatları bizlere yol gösterici olacaktır. Bu etkinliğe ev sahipliği yapacağımızdan dolayı büyük bir sevinç duyuyoruz. Olimpiyatların kentimizde düzenlenmesinde büyük gayret gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a daha önceden kararlaştırılmasına rağmen bu olimpiyatların İstanbul yerine Trabzon'da yapılması için gösterdikleri fedakârlıktan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, milletvekillerimize ve Türk Dünyası Mühendis ve Mimarla Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan kurultayın geleceğin marka kimlikli ve kişilikli şehirlerini oluşturacağını söyleyen Türk Dünyası Mühendislik ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci "Tarih geniş anlamda dünyamıza en büyük ticaret yolu olup halen güncelliğini koruyor. İpek yolunun kontrolü ve bu yollarda hâkimiyet kurmuş medeniyetlerin mücadelesinin hikayesidir. İpekyolu'nu anlamadan tarihi doğru anlamak ve yazmak mümkün değildir" şeklinde konuştu.

       Trabzon'un başarı halkasına bu kurultay ile bir yenisini daha ekleyeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise "Trabzon da yapılan bu etkinlik Türk dünyası ve dünya için özgürlüğü simge ediyor. Böyle önemli bir organizasyonu bize vermeleri bizim için çok önemlidir. Trabzon her zaman ilklerin kenti olmuştur. Bu organizasyon mimari birlikteliğin yanında katılımcı ülkeler arasında birlik ve beraberliği de geliştirerek dünya barışına katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.

       Öte yandan Balta olimpiyatların tanıtımı için Trabzon'da bulunan sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla her ay düzenli tanıtım toplantıları da yapacaklarını ve ilkini İl Genel Meclisinde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1163

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com