Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.05.2012
Emral, elektrik faturaları EPDK kriterlerine göre yapılıyor


   Trabzon Belediye meclis oturumuna katılan Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ Trabzon Bölge Müdürü Muharrem Emral elektrik faturalarını hangi kriterlere göre düzenlediğini anlattı.

       Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ Trabzon Bölge Müdürü Muharrem Emral, Trabzon Belediye Meclisine katılarak Elektrik faturalarında fiyatlandırmaların nasıl yapıldığı konusunda bilgi verdi.

       Mayıs ayı ilk meclis toplantısında meclis üyelerinin elektrik faturalarının nasıl yapıldığı, fiyatlandırmaların hangi kriterler göz önüne alınarak düzenlendiği konusunun vatandaşlarda kafa karışıklığına yol açtığını gündeme taşımaları üzerine Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu meclis üyelerini bilgilendirmek üzere Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ Trabzon Bölge Müdürü Muharrem Emral'ı meclis oturumuna davet etti.

       Belediye meclisinin dünkü oturumuna katılarak elektrik faturalarının fiyatlandırmasını anlatan ve meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Emral, Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ olarak elektrik faturaların EPDK tarafından belirlenen kriterlere göre düzenlendiğini ve bunun dışına çıkılmasının asla mümkün olmadığını söyledi.

       Elektrik faturaları ile ilgili halkın birtakım tepkilerini belediye meclisi toplantılarına da yansıdığından bahisle Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Meclisi bilgilendirme talebi üzerine böyle bir gereklilik ortaya çıktığını kaydeden Emral, EPDK'nin belirlediği fiyatlandırma tablosunun ve diğer bileşenlerini slayt eşliğinde anlattı. Emral, AKSA olarak fiyatlandırma yaparken söz konusu tabloya harfiyen uyma zorunda olduklarını dile getirerek, "Her vatandaşımız EPDK'nın Web sitesinde bu bilgilerin tamamına ulaşabilmektedir. Dolayısıyla en küçük bir şüphesi olan vatandaşımız faturasındaki fiyatlarını, vergi oranlarını ve diğer bileşenleri EPDK'nin ilgili Web sitesine girerek kendisin de denetleyebilir" diye konuştu.

       Emral, Elektrik kesintilerine de değinerek özelleştirmeden sonra Trabzon'a ikinci bir link hattı kazandırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ve bu konuda Çukurçayır'da yapılması gereken kamulaştırma için yaklaşık 3 yıl süren mahkeme sürecinin sonuçlandırıldığını kaydetti. Emral, bu yıldan itibaren Trabzon genelinde elektrik altyapısı anlamında yatırımların artarak devam edeceğini de kaydetti.

       Sokak aydınlatmalarına da değinen Emral, Belediye mücavir alanlarının içerisinde olan cadde ve sokakların aydınlatma ücretlerinin bedelinin Hazine Müsteşarlığı tarafından belediyeler adına ödendiğini kaydederek, "Ama maalesef alt geçitler cadde ve sokak tanımına uymadığından bunun parası ilgili kurum tarafından bizden alınmaktadır. Dolayısıyla biz de bu parayı ödeyebilmek için alt geçit aydınlatma paralarını belediye ve ilgili kurumlardan tahsil etmek durumundayız" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1210

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com