Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.03.2009
TSİAD Başkanı Sabır, Perakendecilik......


 

TSİAD Başkanı Sabır, perakendecilik zincir mağazaların işi oldu

 

Başkan Sabır,  perakendecilik için yasal düzenlemeler istiyoruz

 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu, üye sektör temsilcileri ile düzenledikleri – sorunlar ve çözüm önerileri- görüşmeler serisine bu hafta “Perakende Sektöründe sorunlar ve Çözüm Önerileri” ile sürdürdüler.

 

Toplantıda; TSİAD eski başkanlarından, ikinci kuşak beyaz eşya bayisi Semih Melek yaptığı değerlendirmede,  perakende sektörünün dünyada, Türkiye ve Bölgemizde kulvar değiştirdiğini, büyük sermaye guruplarının giderek daha fazla etkisini gösterdiğine dikkat çekti. Melek, benim çocuklarım için “babamın işini devam ettiririm” düşüncesi artık olanaklı değildir. İyi eğitim almış çocuklarımız için gelecekte en iyi iş, Alışveriş Merkezlerinde mağaza müdürlüğü olabilir, dedi.

 

 

Toplantıya katılan iletişim sektöründen Rahmi Özçilingir, bilgisayar sektöründen Yusuf Hayırlıoğlu, mutfak banyo gereçleri sektörü İsmail Z. Dülger, giyim ve iç çamaşır bayiliği yapan Recep Ali Ayvaz ise, yüz metre ara ile zincir mağazalar şube açıyor, AVM’ler şehir içinde kuruluyor. Bunun AB’de örneği yok. Marka ürünler artık AVM’lerde kendi mağazalarını açarak yerel perakendecileri tasfiye ediyorlar. İlgili Devlet Bakanlıklarından ve Kurumlarından  “Perakendecilik Sektörüne” duyarlı olmalarını istiyoruz, şeklinde özetledikleri sorunlarına çözüm getirecek çalışmalar beklediklerini dile getirdiler.

 

Perakendecilik Sektörü toplantısı için TSİAD Başkanı Hasan Sabır,

 

Trabzon’un ekonomik hayatında perakendecilik sektörünün önemli bir yeri var. Perakendecilik faz değiştiriyor. Büyük sermaye gurupları, AVM’ler ve zincir mağazalar ile aklımıza gelebilecek tüm ürünlerde (yiyecekten- elektroniğe... kadar) gross ya da hipermarket mağazalar açarak sektörün küçük temsilcilerini saf dışı etmektedirler. Trabzon zor bir ekonomik dönemeci dönmektedir. Trabzon’da da perakendecilikte ürün ve hizmet çeşitliliği artmakta, tüketim alışkanlıkları değişmekte ve müşteri beklentileri artmaktadır. Perakendecilik sektöründe artan rekabet kar marjlarını düşürmektedir. İçinden geçmekte olduğumuz bu yeni dönemde etkin finansman kullanmak, birleşmeler ve kurumsal yapılaşmalar... gibi konular gündemimizde olacaktır, değerlendirmesini yaptı.

Toplam Okunma Sayısı : 2642

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com