Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.05.2012
Karadeniz'de Kirlilik Alarmı


KARADENİZ'DE KİRLİLİK ALARMI

 Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Bat; Karadeniz'deki kirlilik ve balık çeşitliliğinin azalmasına yönelik yapılan araştırmalarda evsel ve endüstriyel atıklar sebebiyle yakın gelecekte balık yaşamının sona ereceği sonucuna ulaşıldığını savundu. 

Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre, kirliliğe bağlı olarak Karadeniz'de 30 yılda balık türü zenginliğinin bozulduğunu kaydeden Bat, ''Ekonomik değere sahip 23 türden birçoğunun avlanma miktarları kirliliğe bağlı olarak düşüş göstermiştir'' dedi.

 Ekonomik değere sahip türlerden sadece hamsi, istavrit, mezgit, sargan ve kalkan yer aldığını söyleyen Bat, kirliliğe bağlı olarak kolyoz, uskumru ve kılıç balığı türleri artık Karadeniz'de görülmediğini de belitti.

 Karadeniz çok dar bir eşikle Marmara'ya açılan dünyanın tipik iç denizlerinden biri olduğuna dikkati çeken Bat: "Su sirkülasyonu oldukça az, böylesine durağan bir su yapısına sahip Karadeniz'e, kıyısı olan başta Türkiye, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan gibi ülkelerin hem evsel hem de endüstriyel atıklarının önemli miktarları boşaltılmakta. Karadeniz, kendisine kıyısı bulunan ülkeler önlem almadıkça yakın bir gelecekte çöp yığını haline gelecek'' diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1493

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com