Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.05.2012
Gümrükçüoğlu sivil toplum örgütleri ve mahalle ziyaretlerini sürdürüyor


 

     

       Başkan Gümrükçüoğlu '61 Projeyi' Anlattı

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek 61 proje de gelinen son durum hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Gümrükçüoğlu son olarak MÜSİAD Trabzon Şubesi'ni ziyaret ederek yaptıkları çalışmaları anlattı. İşadamlarının görüş ve düşüncelerini de dinleme imkânı elde eden Gümrükçüoğlu Trabzon'un kalkınması ve gelişmesi için sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerinin son derece önemli olduğunu ifade ederek, toplumun tüm kesimleri ile birlikte tarih ve kültür şehri Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi bir şekilde aktarma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

       MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı M.Hanefi Mahitapoğlu ve işadamlarının katıldığı toplantıda slayt eşliğinde yapılan çalışmaları aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un altyapı, kentsel dönüşüm ve ulaşım hizmetleriyle birlikte sağlıklı bir kent konuma geldiğini kaydetti. Atasu Barajı'nın bitirilmesiyle Trabzon'un 50 yıllık su ihtiyacının karşılandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şehrin tümünün içme suyu şebekesinin yenilenmesi için proje çalışmasının sürdüğünü kaydetti.

       Trabzon'un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje ihalesinin yapıldığını kaydetti. Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Gümrükçüoğlu, kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.

       Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmalarını etap etap yapacağız. Bu proje ile birlikte yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale getirilmesi sağlanmış olacak. Zağnos ve Tabakhane Derelerinin üzerlerini açık hale getirdik. Bunun yanında yağmur suları ile kanalizasyonların birbirinden ayrılmasını sağladık. Bu çalışmayı bu iki derenin sahile kadar ulaşan kısımlarında kentsel dönüşümlerle paralel olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrıca derin deşarj sistemini yeniden uygulamaya koyduk" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu, Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin öncelikleri arasında olduğunu dile getirerek "Zağnos Vadisi'nin birinci etabı 2009 yılından önce bitirilmişti. İkinci etabı bu dönemde bitirildi. Üçüncü bölümünün yapılması çalışmaları hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde burası bitirilmiş olacak. 4. Etabın kamulaştırılması çalışmaları devam ediyor. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kamulaştırmalarına bugüne kadar 60 milyon liralık ödeme yapıldı. Ayrıca Çömlekçi Mahallesi'ndeki kentsel döşüm projeleri uygulaya kondu. Trabzon Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Hâlihazır haritalar çıkarıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Ayasofya Trabzon'un en önemli yerlerinden bir tanesi buranın çevresinde bulunan binaların yıkımını gerçekleştirdik ve burası tarihine uygun bir hale getirildi. Bahçecik'te ki Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin etrafındaki binaların yıkımını gerçekleştirdik. Trabzon'da yeni oluşan mahallelerin dışındaki mahallelerin yüzde 50 sine yakın bölgede kentsel dönüşüme başladık. Kentsel Dönüşüm dışında kentsel yenileme projesi başlattık. Ortahisar Mahallesi'nde Zağnos ve Tabakhane Surları'nın içerisinde kalan bölgede kentsel yenileme çalışmalarını başlattık. Burada Bakanlar Kurulu'nun onayıyla birlikte 5 yıllık bir çalışmayı planlamış durumdayız. Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Projesinde gerekli altyapı çalışmaları sürdürülüyor" şeklinde konuştu.

       Trabzon'un kuzey güney yollarından Erdoğdu ve Uğurlu Karşıyaka Yolu'nun yapımının hızla devam ettiğini, güneyden geçen 20 kilometrelik Kanuni Bulvarı ile birlikte ulaşım sorunun büyük oranda çözüleceğini söyleyen Gümrükçüoğlu "Trabzon kuzey güney arterleri açısından Erdoğdu Yolunun genişletilmesi çalışmaları sürüyor. 2014yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmakta. Erdoğdu Yolu'nun batısında Uğurlu Karşıyaka Yolunun yapımına başlanmış durumda. Ayrıca batı doğu kuşaklamasında Tanjant Yolu'nun güneyinde 19.5 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı'nın yapımına başlanmış durumda. Trabzon'un girişinden başlayıp Akoluk'a kadar devam eden bir yol. Bu proje 1 milyar lirayı mal olacak. Bu yolun 1200 metrelik kısmının yapımına başlandı. Kalan kısımları önümüzdeki günlerde ihale edilecek. Bunların dışında Ayasofya ve Reşadiye kavşaklarının yapılması çalışmaları son noktaya gelmiş durumda" ifadelerini kullandı.

       Toplantının ardından MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu Trabzon için yaptıkları çalışmalardan ve kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na plaket vererek teşekkür etti.

 
 
Toplam Okunma Sayısı : 1046

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com