Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.05.2012
Evime Ulaşım İçin 2 Kilometre Yürümem Gerekiyor


Evime Ulaşım İçin 2 Kilometre Yürümem Gerekiyor

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

ORDU'nun Kabadüz İlçesi Özlükent Köyü'nde 72 yaşındaki Tevrat Tepe, tehlikeye rağmen evinden aşağıdaki yola, kurduğu ilkel teleferikle gidip geliyor. Yaklaşık 600 metre teleferikle giden Tepe, "2 kilometre yürümem gerekiyor. Biz de genellikle yük taşımak için böyle bir sistem kurduk" dedi.Kabadüz İlçesi Özlükent Köyü'nde yaşayan 9 çocuk babası Tevrat Tepe evinin yanına kurduğu elektrikli ilkel teleferikle ulaşımını sağlıyor.

Köylerinin coğrafi olarak dik ve eğimli araziye sahip olması nedeniyle ulaşım alanında sıkıntı yaşayan Tepe, "Evime ulaşım için 2 kilometre yürümem gerekiyor. Okula giden torunlarım var. Bu nedenle hızlı ve pratik olması için teleferik kurdum. Yaklaşık 600 metre uzunluğundaki bu teleferikle ulaşımımızı sağlıyoruz. Fındık hasat döneminde de fındığımızı bununla çekiyoruz. Okula giden çocuklarımızda servise binmek için yola teleferikle gidip geliyor" dedi.

 Yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki teleferikte yaşanan can pazarı görenleri de hayrete düşürüyor. Özlükent Köyü Muhtarı Salih Bodur ise, Tevrat Tepe'nin yaklaşık 9 yıl önce teleferik kurduğunu, bazı mahallelere yol açıldığını ancak her mahallede yol sorununun çözülmediğini söyledi.

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)

 

Toplam Okunma Sayısı : 1566

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com