Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.05.2012
İran Başkonsolosu'ndan Başkan Gümrükçüoğlu'na ziyaret


 

      

       Nohasi, Tarihten gelen kardeşlik devam etsin.

       Gümrükçüoğlu, Dostluğumuz ebedi olacaktır.

       İran İslam Cumhuriyeti'nin Trabzon yeni Başkonsolosu Meşhud Nohasi ve beraberindeki heyet Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

       Türkiye ve Trabzon'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Nohasi, "Türkiye'de görev aldığım için sevinçliyim. Ancak Trabzon'da olduğum için daha da sevinçliyim. Gerçekten kendimi evimde gibi hissediyorum. Trabzon halkının sıcakkanlı olması bunu bana hissettiriyor. İran olarak Türkiye ile ilişkilerin yoğunlaşmasına önem veriyoruz. Sizin desteğinizle İran Halk Müziği Konseri vermeniz bizim açımızdan oldukça önemliydi. Bu desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah devamı olur. Benim isteğim tarihten gelen bu kardeşliğe yakışacak şekilde icraatlar içinde olmamız ve özellikle Trabzon ve Doğu Karadeniz illeri ile ilişkilerin daha da artmasıdır" şeklinde konuştu.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trabzon ile İran arasındaki sosyal, kültürel, ekonomik ilişkilerin gelişmesi için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi. Kültürlerin tanınması açısından düzenledikleri etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Sanatın, kültürün temsilcilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Zağnos Vadisinde sosyal kültürel, manevi ve bölgesel özellikleri olan programlar düzenliyoruz. İran kültür temsilcilerini de Trabzon'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyarız. Biz iki komşu ülkenin, İran ve Türk halkının dostluğunu tarihten beri biliyoruz. Bu anlayış çerçevesinde Zencan ve Reşt şehirleri ile kardeş şehir olduk. Görev süresi içerisinde ilişkilerimiz çok iyi seviyelere gelecek" ifadelerini kullandı.

       Konuşmaların ardından Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1101

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com