Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.04.2009
TRABZON 2011 AVRUPA OLİMPİK GENÇLİK FESTİVALİ (EYOF


TRABZON 2011 AVRUPA OLİMPİK GENÇLİK FESTİVALİ (EYOF)
 
2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali için Trabzon adaylık başvurusunu 28 Ekim 2005 tarihinde yaptı. Trabzon'un adaylığının 3 Aralık 2005 tarihinde onaylanmasının ardından ilk toplantı 16-17 Haziran 2006 tarihinde Romanya'nın Bükreş kentinde yapıldı. Toplantıya tüm aday iller; Trabzon (Türkiye), Merning (Danimarka), Utrecht (Hollanda), Cenova (İtalya), ve Riga (Letonya) kentleri temsilcileri katıldılar.
 
13-15 Eylül 2006 tarihinde Avrupa Olimpiyat Komitesinden gelen iki görevli Trabzon'daki tesisleri gezerek bir rapor hazırladılar.
 
08-09 Aralık 2006 tarihinde Brüksel'de yapılan toplantıda yapılan oylama sonucu Trabzon'un adaylığı kabul edildi ve 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivalinin Trabzon'da yapılması kesinleşti.
 
Trabzon'da yapılacak olan 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivaline 48 Avrupa ülkesinden 3 bin 500 civarında 18 yaş altı sporcunun katılması tahmin ediliyor. Olimpiyatlarda Atletizm, Jimnastik, Voleybol, Tenis, Yüzme, Hentbol, Basketbol, Judo ve Bisiklet müsabakalar yapılacak.
 
Trabzon 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin (EYOF) ev sahibi kent sözleşmesi imza töreni 6 Mayıs 2007 tarihinde Trabzon'da yapıldı.
 
2011 Yaz Gençlik festivalinin yapılacağı Trabzon heyeti Olimpiyat komitesine son gelişmelerle ilgili sunum yaparak Trabzon'a döndü. Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Genel müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Olimpiyat komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve Belediye Başkan yardımcısı Cahit Erdem'den oluşan heyet İspanya'nın Valencia kentinde yapılan 36. Avrupa Olimpiyat Komitesi toplantısında Trabzon'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi sundular. İki gün yapılan toplantı sonunda alınan karar gereği Sırbıstan, Malta ve Slovakya'dan oluşan üç kişilik bir hazırlık komitesinin mayıs ayında Trabzon'a gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek.
 
Yine toplantıda alınan karar gereği 24-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının EURO SPORT kanalı tarafından 48 ülkede canlı yayınlanacak. Ayrıca, bir sonraki Avrupa Olimpiyat komitesi toplantısının da İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı.
 

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu,, Trabzon için çok yararlı bir toplantı olduğunu belirterek, "Trabzon olarak Belediye olarak bu olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Hazırlık çalışmalarımızı Olimpiyat komitesi üyelerine de sunduk. Onlar da Mayıs ayında gelerek yerinde inceleyecekler. Bu olimpiyatların EURO SPORT kanalınca 48 ülkeden canlı olarak yayınlanacak olması Trabzon'un tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Biz belediye olarak yapılmasını üstlendiğimiz tenis kortlarının inşaatlarını hızla bir şekilde sürdürüyoruz. Valilik, Belediye, Gençlik ve Spor İl müdürlüğü olarak üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getiriyoruz." dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 4765

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com