Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.04.2009
BUNDAN SONRA KONUMUZ TRABZON EKONOMİSİ ......


 

TSİAD Başkanı Sabır, bundan sonra konumuz Trabzon ekonomisi olmalıdır

TSİAD Başkanı Sabır, Trabzon geleceğine daha bütünsel bir yaklaşımla bakmalıdır

 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır, yerel seçimlerin sonuçlarını tartışmaktan bir an önce kurtulup, gerçek gündeme dönülmesinin şart olduğunu ve tüm dikkatlerin Trabzon’un gelişmesi ile işsizlik ve ekonomik konulara yöneltilmesi gerekir, dedi.

 

Başkan Sabır yaptığı açıklamada,  iyi yönetilen çevre ekonomik hayata pek çok artı değer katar. Yatırımcıyı kendine çeker. İyi yönetilmeyen çevre konularının Trabzon ekonomisine olumsuz etkisinin büyüktür.

 

TSİAD Başkanı Hasan SABIR Yerel Seçimden sonra yaptığı değerlendirmeyi şöyle sürdürdü.

 

Bütün yerel yöneticileri başta Belediye Başkanları olmak üzere, Belediye Meclis Üyelerini, Yerel Parlamento olarak gördüğümüz İl Genel Meclis Üyelerini tebrik ediyoruz. Ekonomisi rekabet edebilir Trabzon’u, bütünsel (stratejik) makro bir plan yaklaşımı ile yaratabiliriz. Bütün ilçeler kendilerini bu makro plan içine konumlandırabilirler, görüşümüzü bir daha kamuoyu ile paylaşma gereği duyuyorum. Her belediyenin kendi imar vb. uygulamaları ile yine büyük ekonomik kayıplara neden olacağı görülmektedir. “Trabzon Stratejik Planı” olacak bu makro planın yapılabilmesi için, Ticaret ve Sanayi Odası, ilgili diğer STK lara sorumluluk düştüğüne inanmaktayım. Kamu, Özel ve Sivil Sektörleri derleyip toparlayacak koordinasyonuna ihtiyaç vardır. Bu makro plan “KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü” akademik kadrosunun kolaylaştırıcılığında  ve genel bir uzlaşma ile yapılmalıdır.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2256

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com