Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.05.2012
TRABRİKAB Çamburnu'nda toplandı


 

    

       Gümrükçüoğlu, katı atıklar için yeni projeler geliyor.

       Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon-Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) Encümen Toplantısı öncesinde Sürmene Çamburnu Kutlular Katı Atık Düzenli Depolama sahasında basın mensupları ile bir araya geldi.

       Sürmene Çamburnu'nda düzenlenen toplantıya Vali Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TRABRİKAB Encümen Üyeleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, TRABRİKAB yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

       Trabzon'un ve bölgenin çevre konusunda problemi olmaması için çalıştıklarını belirten Vali Kızılcık, düzenli depolama konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

       İlimizin ve bölgemizin çevre sorunlarında önemli bir aşama kaydettiğini belirten Vali Kızılcık, "Turizm bölgesi olan kentimizin daha yaşanılabilir bir yer olması için çaba sarf ediyoruz. 21. Yüzyılda şehirlerin en büyük problemlerini çevre sorunları oluşturuyor. Bu konuda devletimiz tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla destekleme yapılarak, kentlerin daha yaşanabilir olması için çaba sarf ediliyor. 1997 yılında Trabzon ve Rize illerini kapsayan bir birlik oluşturulmuş ve bu birlik 2005 yılından itibaren çöplerin düzenli depolanacağı alan olarak burayı uygun görmüştür. 2007 yılından itibaren de bu mekânda düzenli depolama işlemi başlanmıştır. Bu tesisin etkin olarak işletilmesi ve çevreye duyarlı olması için bizde yerel yönetimler olarak çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Eskiyle kıyaslanmayacak şekilde çevre sorunlarını çözmüş durumdayız. Hedefimiz daha iyi noktalara gelip, hiçbir sorunun olmadığı bir kenti oluşturmaktır" dedi.

       Sürmene Çamburnu Kutlular Katı Atık Düzenli Depolama sahasının 2 yıl içerisinde dolacağını ifade eden Vali Kızılcık, "Normal koşullarda yaklaşık 2 yıl daha katı atığı depolayacak kapasiteyiz. Birliğimiz günlük 550 ton civarında atığı toplayıp, buraya depolama kapasitesine sahip. 2015 yılından sonra çöplerimizin daha düzenli olarak depolanabileceği tesisin kurulması için de çalışmalarımız devam ediyor. Daha temiz bir bölgede yaşayabilmek için bu çöpü dünyadaki başarılı uygulamalar ile çevreye duyarlı şekilde bertaraf edip, daha yaşanabilir bir kente olmanın gayretindeyiz" şekline konuştu.

       Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, yaz aylarında uygulamaya sokulacak proje ile diğer illerin örnek alacağı bir çalışmayı uygulamaya sokacaklarını ifade etti. Gümrükçüoğlu pilot bölgelerde başlattıkları çöplerin kaynağından ayrıştırılarak toplanması projesini tüm ket genelinde uygulayacaklarını ifade ederek, "Bu anlamda eğitim ve bilinçlendirme toplantıları devam ediyor. Ülkenin en temiz kentlerinden biri olan Trabzon'da yapılacak yeni uygulamalar ile katı atık ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayacaktır" diye konuştu.

       Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindeki heyet Sürmene Çamburnu Kutlular Katı Atık Düzenli Depolama sahasında incelemelerde bulundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1119

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com