Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.05.2012
Sigortacılık haftasını kutlayan Başkan Hacısalihoğlu:


 

 
28 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında kutlanmakta olan Sigortacılık Haftası dolayısıyla açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sigortanın, hem kişilerin maruz kaldığı çeşitli risklerin gerçekleşmesiyle uğrayacakları maddi zararların tazmini hem de bu sistem aracılığıyla ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu fonların sağlanması bakımından son derece önemli finansal bir mekanizma olduğunu söyledi.
 
Sigortacılığın güvene dayalı bir sektör olduğunu hatırlatan Hacısalihoğlu, sigortalılık oranlarının önemli bir gelişmişlik kriteri olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:
 
“Gelişmiş ülkelerde hem özel hem de kamu sigorta sistemlerinin çok ileri seviyelerde olduğu görülmektedir. Ülkemizde de henüz istenilen seviyelerde olmasa da sektörde son yıllarda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Değişik sebepleri olmakla birlikte sigortacılığının yeterince gelişememesinin ana nedeni, sigorta bilincinin tam olarak yerleşememiş olmasıdır. Bu bilincin yerleşmesi ve artması da yapılacak tanıtım çalışmaları kadar, sektörün de ihtiyaçlara vereceği hızlı karşılıklara bağlıdır ki, bu aynı zamanda güveni de artıracaktır’ dedi.
 
Şehir ekonomisinde önemli bir yeri olan sigortacılığın Trabzon’da gelişme trendinde olduğunu ve odaya kayıtlı 193 sigorta acentesinin bulunduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, oda olarak sektörün gelişmesi için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini vurgulayarak tüm çalışanların Sigortacılık Haftası’nı kutladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, güvene dayalı bir sektör olan sigortacılığın Trabzon’da da gelişme içinde olduğunu belirterek Sigortacılık Haftası etkinliklerinin sigorta bilincini arttırmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1637

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com