Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.05.2012
Eylemcilerle Polis Arasında Arbede Yaşandı


Eylemcilerle Polis Arasında Arbede Yaşandı

Trabzon'da, ilçelerine katı atık tesisi yapılmasını istemeyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.      Araklı ilçesinin Turup mevkisinde yapılması planlanan katı atık tesisini protesto etmek amacıyla aralarında muhtarların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, tesisin ihalesinin yapıldığı Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği binasının bulunduğu Gülbaharhatun Mahallesi İnönü Caddesi'nde toplandı.

 Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gruptakiler, Turup'a çöp tesisi istemediklerini, dolayısıyla ihalenin de yapılmaması gerektiğini belirten sloganlar attılar. Bir ara caddeyi trafiğe kapatan gruptakilere polis uyarıda bulundu. Eylemlerini cadde üzerinde yaklaşık 5 dakika sürdüren gruba, uyarılara rağmen dağılmayınca polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada yaşanan arbede, kısa süreli kavgaya dönüştü. Polisin müdahalesiyle yol yeniden trafiğe açıldı.

 Daha sonra Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği binasına girmeye çalışan gruba, polis engel oldu. Trabzon Valiliği önüne giderek, burada bir süre oturma eylemi yapan gruptakiler, 4 Haziran'da Trabzon Valiliğinden yetkililerle görüşme sözü almalarının ardından dağıldı.


Toplam Okunma Sayısı : 1304

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com