Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.05.2012
KTÜ Rektör adayı Prof.Dr. Orhan Aydın TTSO'yu ziyaret etti.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nde  14 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimi öncesi rektör adaylarından Prof. Dr. Orhan Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu Üyeleri ile görüştü. 

 
Görüşmede yaptığı konuşmada rektör adayı Prof. Dr. Orhan Aydın KTÜ’nün Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu, 1955 yılında kurulmuş, 1963 yılında eğitim-öğretime başlamış ve bugüne kadar belli gelenekleri olan bir üniversite haline geldiğini söyledi. Demokratik bir seçim olmasını beklediğini ifade eden Prof.Dr. Aydın, KTÜ’de 862 öğretim üyesi bulunduğunu bu kadronun 3’de birinin profesör olduğunu ve her birinin de rektör adayı olabilecek değerde olduğunu vurguladı.
 
Sözlerine, “Bu kent beni tanıyor.” diye başlayan Prof.Dr. Orhan Aydın,  “Bu kenti üniversite öğretim üyesi olarak tanımıştım. 2005 yılında TTSO’da yaptığım çalışmalar ile bu kenti daha iyi tanıdım. Valilik, Belediye diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak projelerde aktif olarak bu kentin içinde yaşadım” şeklinde konuştu.
 
Kurumlarla birlikte proje mantığında başarılı örnekler verildiğini ifade eden Prof.Dr. Aydın, “Trabzon’un marka kent olmasında bu projelerin büyük önemi vardır. ”dedi. Sınırlı bir alanda, sınırlı yetkileri olan üniversite öğretim üyelerinin yeni dönemde önlerinin açıldığını kaydeden Prof.Dr. Aydın, “ Önceden üniversitelerin önünde fırsat yoktu. Ama şimdi atılım yapabileceği birçok ulusal ve uluslararası kaynaklar var. Bu kaynakları en iyi bilenlerden biri olarak tüm öğretim üyelerimizle KTÜ’nün önünü açacak yüksek bir kapasitemiz var. Top yekün üniversite-sanayi, üniversite- toplum ilişkilerini geliştirecek, bilimsel çalışmalara katkı koyacak kaynakları Trabzon’a taşıyacağız. Kendimize güveniyoruz. Bu kaynakları rahatlıkla bölgeye kazandırabilecek üniversitemizin öğretim üyelerine de güveniyoruz. ”dedi.
 
6 Ağustos 2012 tarihinde KTÜ’de rektörlük koltuğuna yeni bir ismin oturacağını söyleyen Prof. Dr. Orhan Aydın, “ Ben oturursam yaşadığımız ülkeye ve bölgeye daha fazla yardımcı olmak için KTÜ bir bütün olarak çalışacaktır.” sözlerini kullandı.
 
Prof.Dr. Orhan Aydın rektör adaylığı için hazırlamış olduğu “Seçim Bildirgesi” kitapçığını sunduğu Başkan M.Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri kendisine başarı dileğinde bulundular.

 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 1589

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com