Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2012
Türkçe Sevdalıları'ndan Gümrükçüoğlu'na ziyaret



      

       Norveç'ten Geldi, Belediye Başkanı Oldu.

       10. Türkçe Olimpiyatları için Trabzon'a gelen ve Trabzon Belediyesi'ni ziyaret eden öğrencilerin arasında bulunan Norveç Türk Kültür Merkezi'nden Pernille Hyggen Trabzon Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Ziyarete gelen öğrencilerden birinin belediye başkanlığı koltuğunda oturmasını isteyen Başkan Gümrükçüoğlu, konuk öğrencilere 23 Nisan'ın her yıl Türkiye'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını hatırlatarak, "Bu bayram gençliği sevmenin, onlara güvenmenin çok güzel bir örneğidir. Bu bayramda belediyemizi ziyaret eden öğrenciler belediye başkanı olurlar ve istek ve düşüncelerini bizlere iletirler. Biz de gereğini yerine getiririz. 10. Türkçe Olimpiyatları için belediyemize ziyaret eden siz değerli misafir öğrencilerimizin de istek ve düşünceleri bizler için önemlidir. Bu nedenle belediye başkanlığını sizlere devrederek talimatlarınızı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

       Başkan Gümrükçüoğlu'nun jesti karşısında bir hayli şaşıran misafir öğrenciler gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu ve tüm Trabzon halkına teşekkür ettiler.

       Öğrencilere Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesi hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı adına, kentimize gelen konuk öğrencileri sevgiyle, saygıyla bağrımıza basıp kucaklıyoruz" diyerek öğrencileri kentlerinde görmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gümrükçüoğlu, "Bu birlikteliğiniz insanlığın geleceği adına bizleri çok ümitlendiriyor. Dünya barışı ve kardeşliği için insanlık el ele oluyor. İnanıyorum ki sizlerin bu birlikteliği gelecekte savaşları önleyecek ve tüm insanlık barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacak" diye konuştu.

       Ziyarete Brezilya'dan katılan bir öğrencinin okuduğu 'Karayemiş' türküsü Başkan Gümrükçüoğlu'nu bir hayli mutlu etti. Gümrükçüoğlu Belediyenin hazırladığı Trabzon tanıtım kitabında bulunan karayemiş resmini öğrenciye göstererek, "Karayemiş, türkü ve şiirlerine konu olan bölgemize has bir meyve türüdür" dedi.

       Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına misafir öğrencilere çeşitli hediyeler vererek Türkçeye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1143

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com