Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.06.2012
Horonda Oynarız Salsa Da Yaparız...


HORONDA OYNARIZ SALSA DA YAPARIZ…

Trabzon Akçaabat'ta doğan ilkokul yıllarında  dans etmeye  başlayan  Osman Aydin  memleketinin  kemençeyle horon oynayan insanlarına modern dansın bütün  figürlerini ustalıkla yaptırıyor. İlk önceleri  gösteri amaçlı dans etmeye başlayan Osman Aydin lise yıllarında profesyonel  olarak  bir çok halk dansları yarışmalarına katılmış ve dereceler almış.  Black sea dance academy’de Trabzonlu gençlere dans dersleri veren Aydin kursiyerlerini en  iyi şekilde yarışmalara hazırlıyor.

Günebakış gazetesine özel açıklamalarda bulunan Osman Aydin Trabzonu ve İnsanlarını çok sevdiğini kendi şehrine olan vefa borcunu ödemek için özverili bir çalışma içinde olduğunu anlattı.

Biz bu toprakların çocuklarıyız ve kendi şehrimize şehrimizin insanlarına karşı sorumluluklarımız var, Trabzonumuzun adı dünya ülkelerinde ve kendi ülkemizde olumsuz olaylarlada anıldı, Hrant Dink ve Yasin Hayalle anılan Trabzon gençleri bundan böyle modern dansın her çeşidiyle ve uluslar arası aldıkları ödüllerle anılacak. Biz burda dansın her çeşidini Salsa, Bachata, Cha Cha, Merenque, Wals, Arjantin tango, Rumba öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz büyük bir istekle derslere devam ediyorlar  ve çocukluğundan itibaren horon oynayan  insanlar  iyi bir eğitim sonunda modern danslarıda  ustalıkla  yapabiliyorlar.Halk dansları konusunda geniş bir kültüre sahibiz ve bu alanda da Trabzonumuzu en iyi şekilde temsil edeceğimize inancım sonsuzdur. Black sea dance academy’deki öğrenciler Osman hocadan eğitim almanın onlara çok şey kattığını ifade ettiler.  Dans derslerine katılan bir öğretmen arkadaşımız Osman hocadan öğrendiklerini kendi öğrencilerine aktardığını ve başarılı  gösteriler  yaptıklarını bu anlamda Osman hocanın büyük katkıları olduğunu söyleyerek Osman Aydine teşekkür ettiler.

 2000 yılında  Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları bölümünde lisans eğitimi almaya başlayan Osman Aydın 2005 yılında lisans eğitimini tamamlayarak Latin Dansları Eğitimi almaya başlamıştır. 2006 yılında katıldığı ilk yarışmasında Osman Aydin 3. Ulusal Cumhuriyet Kupası SHOW SALSA dalında TÜRKİYE 1.liği almış ,Mundo Latino Show Salsa yarışmasında TÜRKİYE 1.liği ve 2. Optimum Salsa Show yarışmasında 1.lik almıştır. Ve almış oldugu dereceler neticesinde 2007 Avustralya'da düzenlenen IDO dünya kupası show salsa yarışmasına katılmaya hak kazanmış çeşitli problemler nedeniyle yarışmaya gidememiştir.

 2007 yılında çalıştırmış olduğu öğrencileri Cumhuriyet Kupası Seniorlar Kategorisi'nde TÜRKİYE 2.si ve İzmir TDSF İzmir Türkiye Salsa Şampiyonası'nda yarı finalist olmuşlardır. 2010 yılında TDSF eğitim kurulu görevi üstlenmiştir. Yurt dışında Azerbaycanda  yapılan 1. Azerbaycan salsa şampiyonasında hakemlik yapmıştır. Osman Aydin Lisanlı bir sporcu olarak yarışmalara katılmaya ve öğrencilerini yarışmalara hazırlamaya devam etmektedir.

2000 yılından bu yana İzmirdeki okulu dışında  birçok şehirde dans dersleri vermiş olan Osman Aydın şu anda sahibi olduğu BAİLAMOS DANCE ACADEMY DANS OKULU'nun hem işletmesini yürütmekte hem de kendi okulu    bünyesinde dans çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda dans geceleri, eğim workshopları ve partilere özel dans gösterileri organize etmektedir.Eğitim vermekte olduğu danslar arasında Salsa, Bachata, Cha Cha, Merenque, Wals, Arjantin tango, Rumba, Samba, Jive, Twist, Halk dansları bulunmaktadır.  Hafta sonlarıda Trabzona gelerek  burdaki öğrencilerine ders vermektedir.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1752

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com