Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.06.2012
Yanbolu-Santa Vadisi turizm Vadisi olacak


           Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, asfalt çalışmaları Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve turizm konusunda önemli bir potansiyeli olan Santa Harabeleri’ne ulaşımı sağlayacak Arsin- Yanbolu-Santa Grup yolunda incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

            Eşsiz bir doğal güzel sahip Trabzon’un turizm konusunda hakkettiği yere ulaşması için önemli altyapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, Santa Harabeleri’ne yerli ve yabancı turistlerin asfalt yolla ulaşmasının sağlanması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

            Santa Harabeleri’nin turizme kazandırılması için adım adım ilerlediklerini belirten Vali Kızılcık, “Yolun asfaltının bir kısmını Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Santa Harabeleri’nin turizmde gereken değere ulaşması için adım adım ilerliyoruz. ilk önce yolunu asfalt yapıyoruz. Tarihi mekânlarında restorasyonunu gerçekleştirip burayı turizme açmış olacağız” şeklinde konuştu.

            Arsin- Yanbolu-Santa Grup yolunun sadece turizme değil bölge insana da hizmet vereceğini kaydeden Vali Kızılcık, “ Yolumuzun asfalt olması ile artık vatandaşlarımızın şehre ulaşımları daha kolaylaşacak. Biz devlet olarak vatandaşlarımızın ulaşım problemlerini çözmek zorundayız. Şehirdeki vatandaşlarımız hangi hizmetlerden istifade edebiliyorsa, kırsaldaki vatandaşlarımızda aynı hizmetlerden istifade edebilmeli. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Ancak onlardan da bir ricam var. Bu yolları gelişi güzel kazdırmasınlar. Eğer bir çalışma yapacaksalar onu da özel idaremizin koordinasyonunda yapsınlar. Bu şekilde yolumuzu korumuş oluruz. Ve bu yol 5-6 yıl boyunca tamire ihtiyaç olmadan hizmet verir. Yapılan asfaltımız sahil yolunda yapılan asfalt ile aynı kalitede. Bu yatırımların maliyeti yüksek, o yüzden korumak vatandaşlarımıza düşüyor” dedi.

            Yolun tamamlanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katkılarını da unutmayarak teşekkür eden Vali Kızılcık, Gümüşhane il sınırında kalan yolunda yapımı için gerekli girişimlerin çalışmaları da yapılmakta olduğunu ifade ederek, “ Gümüşhane sınırlarında kalan yol ile ilgili olarak Gümüşhane Valiliği ve Özel İdaresi ile görüşmeleri devam ettiriyoruz. Zaten Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı temel amacı yaylalar arasında bağlantıyı sağlayabilmektir. Bu sayede Gümüşhane Valiliği ile ortaklaşa çalışma yürütüyoruz. Biz kendi tarafımızı tamamladıktan sonra kalan tarafı da bu proje sayesinde gerçekleştirmiş olacağız” biçiminde konuştu.

            Yol güzergâhında bulunan tarihi köprülerinde restorasyonun tamamlandığını söyleyen Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Biz geçmişimiz ve tarihi mirasımız ile bir bütünüz. O köprüler bize ecdadımızın yadigârı.  Bu tür eserlere gözümüz gibi bakmalıyız ve geleceğe en güzel şekilde aktarmalıyız”

            Vali daha sonra yolda çalışan işçilerin ve köy halkının hal hatırını sorup onlarla fotoğraf çektirdi. Yöre sakinleri de yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.Bir vatandaş Vali’ye hitaben ”Sayın Valim bu kalitede bir asfalttı sadece hayal ediyorduk ama şimdi kullanıyoruz.Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sebep olanlara Allah uzun ömürler versin” dedi.

            Arsin- Yanbolu-Santa Grup yolunun uzunluğu 47 km olup, 22 km’si karayolları, 13 kmsi Trabzon İl Özel İdaresi ve 12 km si Gümüşhane İl Özel İdaresi ağında bulunmaktadır. Ayrıca bu yol Arsin ilçesine ait 15 , Yomra ilçesine ait 4 köy ve Taşköprü, Camiboğazı, Sarıçiçek gibi halkımızın kullandığı yaylara hizmet vermektedir.

Toplam Okunma Sayısı : 1507

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com