Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.06.2012
TSİAD İş Görüşme Ziyaretleri İçin Makedonya' da



Trabzon Sanayici ve İşadamları derneği üyeleri MAKEDONYA’DA,

Trabzon Sanayici ve İş adamları Derneği üyeleri Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu’nun desteği ile Balkanlara çıkarma yaptı. Kosova ve Makedonya Cumhuriyeti’ni kapsayan gezi çerçevesinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. İlk gününü Kosova’da geçiren heyet ,Kosova Ticaret Odası başkanı Safet Gerxhalıu ve Kosovalı iş adamları ile bir araya geldi. Kosova Ticaret odası Başkanı Safet Gerxhalıu Doğu Karadeniz bölgesinden bir heyeti ülkelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, TSİAD Başkan vekili Hasan Kamil Hayali de, kendilerine Kosova’da gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.
Kosova’da bir gün konaklayan heyet daha sonra Makedonya Cumhuriyeti’ne geçti. Makedonya Ekonomi Odası’nda görüşmelerde bulunan TSİAD üyeleri Üsküp Oda Başkanı Goran Rafalovski ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ateşesi Şenol Türkyılmaz tarafından karşılandı. Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sırrı Eren fahri konsolosluğun açıldığı 2008 yılında Makedonya’nın Doğu Karadeniz bölgesinde yeterince tanınmadığını belirterek gelinen noktanın ikili ilişkiler adına sevindirici olduğuna dikkat çekti. 2009 yılında Üsküp Ekonomi odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının kardeş oda olduğuna değinen Eren, TSİAD ile yapılan bu ikinci seyahatin Makedonya Cumhuriyeti’nin Doğu Karadeniz bölgesinde tanıtımına büyük katkı yapacağına inandığını söyledi. Makedonya Cumhuriyeti devlet televizyonuna açıklamalar yapan TSİAD Başkan Yardımcısı Hasan kamil Hayali, Makedonya’yı tanımaktan mutlu olduklarını belirterek, “Ticaret hacmini arttırmak elbette ki zaman alacaktır. Fakat bugün zincirin ilk halkasını oluşturduğumuza inanıyoruz” şeklinde konuştu. Makedonya Ekonomi Odası ziyaretinin ardından Makedon Türk Ticaret Odasına geçen heyet , başkan Tuna Eyüp Kahveci ile görüştü. Hemşerilerini Üsküp’ de görmekten mutlu olduğunu belirten Kahveci , Üsküp iş hayatı ile ilgili detaylı bilgileri TSİAD üyeleri ile paylaştı.
TSİAD üyeleri gezinin son gününde Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır şehrinde Makedonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Goran Taskovski tarafından karşılanacak ve ikili iş görüşmelerine katılarak Manastır Askeri Rüştiyesini ziyaret edecek.

Toplam Okunma Sayısı : 2167

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com