Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.07.2012
Trabzon'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı



     

       Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

       Kutlamalara katılan Trabzon Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon Liman Başkanı Mustafa Kıran, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, şehitler anısına denize çelenk bıraktı.

       Törende konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı denizlerimizin barışın ve kardeşliğin sembolü olduğunu kaydederek, "Denizle iç içe yaşayan, gelenek, görenek ve yaşam tarzında denizin çok büyük etkisi olan Trabzon insanı, çevikliğini, kıvraklığını ve karakteristik özelliğini de barışın ve kardeşliğin sembolü olan denizden almıştır. Hemşerilerimizin, denizcilikle ilgili yapılan her etkinliğe yoğun bir katılım sağlanması bunun en belirgin özelliğidir" ifadelerini kulandı.

       Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Karahasanoğlu, "Deniz demek, Trabzon demek. Trabzonlu her zaman denize aşıktır. Trabzonluların yoğunlukta olduğu yerlere bakıldığı zaman yüzde doksan deniz yerleşim yerlerindedir. Bu bayrama yoğun bir ilgi var. Her zaman da böyle olmasını temenni ederim" dedi.

       Konuşmaların ardından Liman Başkanı Mustafa Kıran; Trabzon Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu ve Trabzon Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı'ya günün anlam ve önemine binaen hediyeler takdim etti. Daha sonra serbest yüzme, yağlı direkten bayrak alma yarışmalarına geçildi. Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda yapılan yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları, kutlamalara renk kattı.

       Yağlı direkten bayrak alma yarışmasının birinciliğini iki hafta önce Dağlıca'da şehit düşen Piyade er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun amca oğlu Adem Kaan Erosmanoğlu kazandı. Yarışmalarda dereceye girenler, çeyrek altınla ödüllendirildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1404

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com