Rehber :
   
Enerji Ürünleri & Tarım Makinaları
Özsöz Ticaret
Can Makina & Jeneratör
Vatan Jeneratör
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.07.2012
Ortadoğu ve Avrasya Yaz Okulu Açıldı


           

             Trabzon Bütün İnanclara saygılıdır.

             Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı, Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) ve Trabzon Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından organize edilen‘Orta Doğu ve Avrasya Yaz Okulu Projesi’nin açılış programına katıldı.

          KTÜ  Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Kızılcık’ın yanı sıra TBMM İdari Amiri, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,KTÜ rektör yardımcısı Prof.Dr. Necati Tüysüz, KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Vekili Doç. Dr. Mesut Özcan, ORSAM Başkanı Hasan Kanbolat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri, yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 60 konuşmacı ve davetliler katıldı.

            4 bin yıllık tarihe geçmişi bulunan Trabzon’da bu organizasyonun yapılmasının doğru bir kara olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, zor bir bölgede olmamıza rağmen son yıllarda ülkemizden beklenen rolün yerine getirildiğini ifade etti.

            Trabzon’un fethi gerçekleşmedikçe, İstanbul’un fethinin yarım kalacağını söyleyen Yavuz Sultan Selim’in  sözlerini hatırlatan Vali Kızılcık, “Trabzon’umuz şehzadeler şehridir. Trabzon Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele devam ederken sürekli ziyaret ettiği ve mal varlığını Türk halkına bağışladığı bir yerdir. Coğrafyasının, tarihinin, kültürel ve jeopolitik konumu ile Trabzon’un geleceği parlaktır. Dış politikada coğrafya tekrar öne çıkmaktadır. Coğrafyanın ön plana çıkması ile Trabzon’umuz diplomasi üssü olma yönünde ilerlemektedir. Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’da Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarını Trabzon’da toplayarak üçlü zirve gerçekleştirmiş ve Trabzon deklarasyonunu yayınlamışlardır. Yaz okulunun da bu anlamda önemli bir adım olduğunu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

            Trabzon’un bütün inanışlara da saygılı olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Trabzon şüphesiz bu tarihi ve kültürel zenginliğine paralel olarak çeşitli inançlarla da birlikte yaşamıştır. İlimiz hoşgörünün yüksek olduğu, misafirperverliği ile nam salmış bir vilayetimizdir. Bizim tüm renklere hoşgörülü olduğumuzun bir göstergesi olarak, farklı dine mensup kişilere Sümela’nın ayine açılması için Kültür Bakanlığımızca müsaade ettik. Ağustos ayında 3. kez ayin faaliyeti yapılacak. Artık ülkemiz uluslararası alanda bizden talepte bulunan ülkelerden bu konuda talepte bulunuyor. Başbakanımız başta Selanik olmak üzere azınlıklara camilerin açılmasını hem Yunanistan’dan hem de diğer ülkelerden talep ediyor. Biz o güne kadar sıkıştırılan bir ülke konumundan, azınlıkların talepte bulunan ülke konumuna geldik. Dış politikayı iç politika uygulamaları ile desteklediğiniz zaman dış politikada söz söyleyebilme oranını da artırmış oluyorsunuz” dedi.

            TBMM İdare Amiri Mustafa Kabakçı ise, bugün hep beraber olarak kimseyi ötekileştirmeden bütün aykırı düşünceleri konuşabilmemiz gerektiğini kaydetti.Biz burada bu etkinliği boşuna yapmıyoruz.İnsanlar gelsin,görsün,alış veriş yapsın diye yapmıyoruz.Biz bu coğrafyada yaşayan insanların kaynaşması aynı duyguları paylaşması birlikteliklerin oluşarak güçlenmesini istiyoruz.Bizler bir şeyleri dert edinmesek başaramayız.diye konuştu.

            Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, Trabzon’da düzenlenen organizasyon nedeniyle katkıları olanlara teşekkür ederek, katılımcılara Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini gezmeleri tavsiyesinde bulundu.

             Program sekiz gün sürecek ve katılımcılar bu süre içerinde tarihi ve turistik yerleri de gezecekler.

Toplam Okunma Sayısı : 1231

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com