Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.04.2009
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinden Gümrükçüoğlu'na ziyaret


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinden Gümrükçüoğlu'na ziyaret


       Başkan Gümrükçüoğlu,"İhracatımızın artması bölgemiz ve ülkemizin gelişmesi açısından önemlidir"

       Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un ihracat açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, "İhracatımızın artması bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi açısından önemlidir. Trabzon'dan yıllık 1 milyar dolar gibi önemli bir ihracat yapılıyor. İhracatçılarımızla işbirliği içerisinde bu rakamların daha da yukarıları çıkarılması için her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim. İhracatımızın önemli oranda artmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız ve merkezi bir yatırım olacak Erzincan-Trabzon, Trabzon-Batum demiryolunun takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

       Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Çok önemli bir ihracat üssü olan Trabzon'dan yıllık 1 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirterek, "Türkiye'de en çok yaş sebze ve meyve ihracatını Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından yapılmaktadır. Bu konuda Trabzon'da çok önemli ihracatçı firma var. İhracatın artması aynı zamanda istihdama da çok önemli katkılar yapmaktadır. İhracatın gelişmesi için Erzincan-Trabzon demiryolu ile birlikte Trabzon-Batum demiryolunun yapılması önemlidir. Trabzon Batum demiryolunun fizibilite raporları yapılmıştır. İlk etapta bu demiryolunun yapılması bölgemiz ve ülkemiz açısından önemlidir. Bölgemiz ve ülkemiz ihracatının gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inandığımız bu iki önemli projenin hayata geçirilmesi noktasında gerekli raporlar ilgili bakanlıklara sunulmuştur. Bizlere bu konuda destek vereceğini daha önce de ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu'na görevinde başarılar diliyorum" dedi.

16 Nisan 2009 Perşembe
Toplam Okunma Sayısı : 1785

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com