Rehber :
   
Medikal
Numune Medikal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.07.2012
Hukuken Şampiyon Trabzonspor


HUKUKEN ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Fenerbahçeli yöneticilerin tahliye olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Ben adaletin böyle tecelli edeceğine inanıyordum" dedi ve görüşlerini dile getirdi..

Şener, Bodrum'daki bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçeli yöneticilerin tahliye olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Fenerbahçeli yöneticilerin özgürlüklerine kavuştuğunu hatırlatan Şener, ''Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar, mutluluklar dileriz. Bir taraftan da geçmiş olsun diyoruz'' diye konuştu.

Mahkemenin kendisi hakkında verdiği kararı değerlendiren Şener, ''Ben adaletin böyle tecelli edeceğine inanıyordum. Çünkü ne yapıp ne yapmadığımızı kendimiz daha iyi biliyorduk. Beraatla sonuçlandı. Hiçbir yöneticimiz ceza almadı. Dolayısıyla aklanmış olduk. Bu da bize ve camiamıza çok büyük mutluluk verdi. Bundan sonra bu işi bir tarafa bırakıp, önümüzdeki işlerle uğraşmaya devam edeceğiz'' dedi.

 Türkiye Futbol Federasyonu'nun davayla ilgili ciddi eleştiriler aldığını belirten Şener, bu eleştirilerin devam edeceğini savundu. ''Hiç hoş olmayan, unutulmayacak bir yılın geride bırakıldığını'' ifade eden Şener, şöyle devam etti:

 ''İnşallah tekrarı olmaz böyle bir yılın. Federasyon için şimdi bundan daha zor bir dönem başlıyor. Federasyon bir karar verdi, hem disiplin hem etik hem de Tahkim Kurulu. Şimdi bu tarafta da devletin Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir karar ortaya çıktı. Hepimiz 'Hukuk üstündür' diyoruz. Şimdi bunu nasıl uygulayacağız? Bir şekilde uygulanması lazım. İşte diyor ki 'Şurada şurada şike yapılmış, şurada şurada teşvik yapılmış'. Şimdi o şikelerin ve teşviklerin sportif anlamında bir cezası olması lazım veya Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı yok sayamazsın. Hukuktur bu, mecbur hepimiz uyacağız. Saygı göstereceğiz.''

-''Hukuken şampiyon Trabzonspor''-

Şener, bundan sonra federasyon, UEFA ya da Uluslararası Futbol Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurularının olacağını bildirdi. ''Hukuken 2010-2011 yılının şampiyonu Trabzonspor'dur'' diyen Şener, ''Bunu siz basın mensupları sevseniz de sevmeseniz de maalesef böyle. Hukuk buna karar verdi. Bir de Yargıtay safhası vardır. Doğrudur. Kesinleşmesi lazım. Ama ünlü eski avukatların söylediği bir söz vardır. Onu da hatırlatmakta yarar görmekteyim. Hep derler ki, 'Davanı yerel mahkemelerde kazan gel Yargıtay'a'. Dolayısıyla yerel mahkemelerin verdiği kararlar çok önemli kararlardır'' diye konuştu.

 Şener, futbolda şike davasıyla ilgili ağır yaptırımların olduğunu ve büyük üzüntüler yaşandığını dile getirdi. Büyük takımların bu işlere girişeceğine zannetmediğini dile getiren Şener, ''Bunlar bu işleri hep hafife almaktan geliyor. İşte 'Futboldan içerde yatılır mı?', 'Futboldan nezarete girilir mi?'... Ben de nezarete girdim mesela... İnsan gider birini döver, öldürür de girersin. Ama toptan niye oluyor? Ama buna alışacağız. Alışmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra Türkiye'de daha temiz, daha ilkeli futbol görürüz diye düşünüyorum'' dedi.

Fenerbahçe'ye geçen yıl verilen cezayı da hatırlatan Şener, ''Bazı arkadaşlar diyor ki, 'Fenerbahçe geçen sene bir yıl ceza aldı', 5 yıl verilmeyeceği nereden belli? 6 maçta şike teşvik bilmem ne var. O kadar hafif bir şey değil. Yani Türkiye'de maalesef şike ve teşvik suçu çok basite indirgenmeye başlandı'' diye konuştu.

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ''teşvik'' suçundan beraatını kararlaştırmıştı.


Toplam Okunma Sayısı : 1124

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com