Rehber :
   
Spor Merkezleri
Tode Spor Merkezi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.07.2012
Gümrükçüoğlu, Şerefli Şampiyonlukların Şehri ve Takımıyız



     

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2 Temmuz Pazartesi günü Futbolda şike iddialarının sonuçlandığı mahkeme kararlarını değerlendirdi. Gümrükçüoğlu, "Şerefli şampiyonlukların şehri ve takımı olduğumuz bir kez daha ispat edilmiştir" dedi. Belediye Meclis toplantısında konuşan Gümrükçüoğlu, "Geçtiğimiz bir yıl içinde Trabzonspor haksızlıkların karşısında tüm Anadolu'nun sesi olarak ortaya çıktı ve mahkeme kararlarıyla da hiçbir şikeye de bulaşmadığı da tescil edildi. Biz kimsenin mahkûmiyetinden sevinç duyan bir anlayışın şehri değiliz. Tüm camia olarak sadece hak ve adalet istedik. Bunu da her platformda dile getirdik" ifadelerini kullandı

       Camia olarak iyi kenetlendik

       Tarihi şike davası sürecinde Trabzonspor'un ve tüm Trabzonluların camiayı karalamaya yönelik iddiaları çürütmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Gümrükçüoğlu, " Ben bizzat içinde olmuş olduğum için ifade etmek istiyorum. Mesela en basitinden hukuki kökenli olup Ankara ve İstanbul'da oturan buna Trabzon kökenli olmasını da ilave edersek bu konuda çok iyi bir hukuk enformasyonu, bilgilendirmesi ve savunmasını sağlayan arkadaşlar çok güzel bir iletişimle bu konuyu yürütmeye gayret ettiler. Şehrimizin Barosu ve Baromuza bağlı Avukat Nusret Yılmaz son savunmada ve müdahillikte çok başarılı bir hukuki dil kullanarak olması gerekeni ifade ettiler. Trabzon halkı tek yürek, tek birliktelik ve beraberlik sergiledi. Bazı münferit söylemlerde olmuş olsa da biz bütün belediye meclisi olarak, Trabzon'un bütün sivil toplum kuruluşları, bütün dernekleri, Trabzon'umuzun Trabzon dışındaki sivil toplum kuruluşları ve dernekleri hakkın ve adaletin tecelli etmesini istedi. Kendilerinin kayrılmasını istemedi. Bunu her platformda dile getirebildiğimiz kadar dile getirdik" ifadelerini kullandı.

       Trabzonspor camiası sadece hak ve adalet istedi.

       Tüm camia olarak güçleri nispetinde haklarını aradıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, " Trabzon nüfus itibariyle 760 bindir. Trabzon kökenli olan Türkiye'deki insanların sayısı 4 milyondur. Trabzonspor'un sevdalısı olup da Trabzonlu olmayanları da buna ilave edersek 5 milyondur. Gücümüz nispetinde hakkımızı elimizden geldiğince tüm camia olarak arama gayreti içerisinde olduk. Bu süreçte Trabzonspor yapması gereken hiçbir şeyi ihmal etmemiştir. Trabzonspor'un haysiyet ve şerefi ile birlikte konumunu muhafaza ederek yapması gereken adımları vakur bir şekilde atan Başkanı, As Başkanı ile yönetim kurulu dahil hepsini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Netice itibariyle de tebrik ve teşekkür ediyorum. Kendilerinin kayrılmasını ne onlar ne biz, ne Trabzonspor'daki bir futbolcu ne de Trabzon'daki tek bir taraftar bile istemedi. Tüm camia hak ve adalet istedi" şeklinde konuştu.

       Rakiplerimizin basın desteğinin daha çok olmasının camianın görevinin iyi yapmadığı anlamına gelmeyeceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Basın bir dördüncü kuvvet. Yasama, yürütme, yargı ve basın var. Basın daha çok Trabzonspor dışındaki Türkiye'nin takımlarını biraz olsun ön plana çıkarmış olabilir. Burada Trabzonspor'un, Başkanının, yöneticisinin veya futbolcusunun veya taraftarının bir eksiğini varsaymak gerekmez. Sonuçta mücadele ettik ve haklılığımız ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

       Futbol ,barış ve kardeşlik anlayışını en başta getirmelidir.

       "Futbol barış ve kardeşlik anlayışını en başta getirmelidir" şeklinde sözlerine devam eden Gümrükçüoğlu, " İyi olan kazansın kabulünü sağlamalıdır. Bu şehre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer tüm kıymetli şehirlerimizin de taraftarları gelmelidir. Bizim caddelerimizde gezmelidir. Tarihi ve turistik yerlerimizi gezmeliler. Sonra tribünlerde hakaret olmayacak şekilde kendi takımlarının taraftarlığını yaparak sloganlarını atabilmelidir. Netice ne olursa olsun birbirini tebrik edip ayrılmalılar. Aslında böyle olmalı. Bunları yok eden ve insanların haklı olarak isyanına neden olan haksızlıklardır. Geçtiğimiz bir yıl içinde Trabzonspor haksızlıkların karşısında tüm Anadolu'nun sesi olarak ortaya çıktı ve mahkeme kararlarıyla da hiçbir şikeye de bulaşmadığı da tescil edildi. Biz kimsenin mahkumiyetinden de sevinç duyan bir anlayışın şehri değiliz. Sadece hak ve adaleti istedik. Bunu da her platformda dile getirdik. Urfa'da bundan iki yıl önceki Türkiye Kupası final müsabakasına gittik. Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı aldık. Her iki takım taraftarı da kendi takımlarına tezahüratlarda bulundular. Maçtan sonra Balıklıgöl'ü ziyaret ettik. O sırada akşam ezanı okundu namaz kıldık. Fenerbahçe formalarıyla da namaza gelenler oldu. Namaz bittikten sonra hal haktır sorduk ve kendilerini bir yemek misafiri ettim. Çok güzel insani ilişkilerle ayrıldık. Biz daha iyi oynadık ve kazandık. Futbolu güzel kılan da budur" ifadelerini kullandı.

 
Toplam Okunma Sayısı : 1087

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com