Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.04.2009
Hükümet Önümüzdeki 1.5 yıl İşletmelerin Ayakta Kalmasına Destek Olmalı


 
Başkan Hacısalihoğlu: Hükümet Önümüzdeki 1.5 yıl İşletmelerin Ayakta Kalmasına Destek Olmalı
 
 

17.04.2009, TRABZON-TTSO Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, krizin etkisiyle 2009 yılında vergi kaybı yaşanacağına dikkat çekerek işletmeleri kaybetmemek için hükümetin desteklerini artırması gerektiğini vurguladı.

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte TTSO’yu ziyaret bulundu. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na yeni görevlerinde hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette Başkan M. Suat Hacısalihoğlu 2009 yılında işletmelerin cirolarının düşeceğini bununda vergi kaybına yol açacağını söyledi. İşletmeleri ayakta tutmak gerektiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, “ Hükümet ekonomik krize yönelik çalışmalarda neyin ne olduğunu kavramış durumdadır. Alınacak kararlar bellidir. Bu yıl toplanacak vergilerde düşük olacaktır. Ne şartlarda olursa olsun piyasayı aşacak tedbirler vardır. Düzelmeye kadar işletmeleri ayakta tutmalıyız. 1.5 yıl fazla bir şey beklemeden işletmeleri askıda tutmak için devlet destekleri artırılmalıdır. İşletme sahipleri sermayeleri ile krizle mücadele ediyor. İşçi çıkarmamaya gayret ediyor. Ekonomiyi toparlayacak ve istihdam kapısı yine bu işletmeler olacaktır.”dedi.

Dünya ekonomisindeki krizden ötürü Türkiye’nin gelişmiş ülkelere olan ihracatında azalma yaşandığını belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu bu dönemde krizden daha az etkilenmiş olan ülkelere yönelmeye destek olunması gerektiğini bildirdi. Bu anlamda körfez ve Güney ülkelerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

ASKON Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, Türkiye’nin ekonomide ve istihdamda sürekli kan kaybettiğini ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline getirilmesi gerektiğini savundu. Yüzde 15’ler seviyesine yükselen işsizliğe çare aranması gerektiğini ileri sürdü. Başkan Durmuş, “İşsizlik artıkça gündemi ekonomiye çekmek zorundayız. Ergenekon ile oyalanmamalıyız.”diye konuştu.

Trabzon ekonomisinin canlandırılması içinde başta TSO olmak üzere bütün STÖ’lerin ortak hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

ASKON Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, Körfez ülkelerinin bu dönemde değerlendirilmesinin önemli olduğunu katıldığını vurgulayarak, özellikle turizm alanında Trabzon’un bu ülkeler ile ciddi bağlantılar yapabileceğini vurguladı. Bu ülkeler ile bağlantıların kurulmasında hükümetin de destek vermesi gerektiğini aktardı.

 
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2128

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com