Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.07.2012
Kuşköy Köylüleri Kuşdili İle Konuşuyor


KUŞKÖY KÖYLÜLERİ KUŞDİLİ İLE KONUŞTULAR

Çanakçı ilçesinde 15’inci Kuşdili Kültür, Turizm ve Sanat Festivali yapıldı.Festivale Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, yöresel kıyafetler eşliğinde doyasıya horon tepti.

Festivalde konuşan Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, "Festivallerin insanların bir araya geldikleri hasretlerin giderildiği, insanın doğup büyüdüğü topraklara karşı bir vefa borcunu ödeme imkanını sağlayan çok önemli kültürel faaliyetler olduğunu anlatan Kara, “Elbette ki Kuşdili Festivali gibi kültürel değeri olan bu organizasyonun anlamı ve değeri daha büyüktür. Bu festival sayesinde Kuşdili gelecek nesillere aktarılarak bu değerin korunması sağlanmaktadır” dedi.

Dilin bir milletin kültürel değerlerinin yapı taşı konumunda olan eşsiz bir hazine olduğunu ifade eden Kara, “Diline sahip çıkmayan hiçbir millet, mevcudiyetini devam ettiremez. Çağa ayak uyduramayan her türlü faaliyette yok olmak tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu sebeple kuşdili Birleşmiş Milletler UNESCO’ya ‘İnsanlığın somut olmayan kültürel mirası’ aday listesine girerek önemli bir başarı sağlamıştır dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Kara’ya Kuşköy Kuşdili Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Başkanı Şeref Köçek katkılarından dolayı plaket verdi.

Daha sonra kuşdili yarışmasına geçildi. Yarışmacılar festival alanından 500 metre uzaktaki arkadaşına ıslıkla “Şapkanı çıkar, el salla, horon oyna, yarın yaylaya gidelim, bana çay kesmeye gel” gibi cümleler anlattı. Yarışma sonucunda her iki grup da cümleleri kesintisiz anlattığı için birinci ilan edildiler. Yarışmacılara altın hediye edildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KUŞDİLİ İLE DAVET

Kuşköy Kuşdili Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Başkanı Şeref Köçek yöresel kıyafetleri ile festivale renk katan kızlar ile birlikte Başbakan Erdoğan'ı (KUŞDİLİ) kullanarak 16.Kuşdili Festivaline davet ederek şunları söyledi,"Kuşdili dünyaya mal olmuş bir festival haline geldi.Elimizden geldiğince festivalimizi dahada güzel halegetirmeye çalışıyoruz.Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ıda aramızda görmek bize onur ve gurur verecektir.Kendisini yöresel kültürümüz olan kuşdili ile 16.Kuşdili Festivaline davet ediyoruz dedi.

Haber:giresungazete.net

 

Toplam Okunma Sayısı : 1510

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com