Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.07.2012
Dünyanın Çivisinin Neden Çıktığı Belli Oldu


Dünyanın Çivisinin Neden Çıktığı Belli Oldu

Ekonomik kriz ünlü Sinoplu düşünüre 2400 yıl önce malum olmuş! Dünyanın çivisinin neden çıktığı belli oldu

Ekonomiler kriz içinde kıvranırken üst düzey yöneticiler arasında yapılan bir anket çöküşün gerçek nedenini gösterdi.

Bir zamanlar Sinop’ta fıçı içinde yaşayan ve gündüz elinde fenerle dolaşıp insan aradığını söyleyen ünlü  filozof Diyojen bugünlerde özellikle de Wall Street’te oyunlarında daha da iyi anlaşılıyor.

Wall Street yöneticileri arasında yapılan bir ankette ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Yöneticilerin alenen haksızlık taraftarı olduğu belli oldu. The Lira'nın haberine göre yöneticilerin başarının sırları arasında görevi kötüye kullanma veya ahlaka aykırı davranışın ön sıralara koydukları görülüyor. Wall Street yöneticilerinin dörtte birlik kısmının bunda her hangi bir kusur olmadığını gösteriyor.

ABD ve İngiltere’de 500 üst düzey yöneticinin yüzde 26’lık kısmı iş yerinde belli ölçüler içinde görevin kötüye kullanılabileceğini bunu daha fazla başarı için sorun olmadığını düşünürken yüzde 24’lük kesim etik olmayan bazı davranışların kabul görebileceğini söylüyor. Ankete katılanların yüzde 16’lık kısmının insider trading’e (içeriden bilgi verme) sıcak baktıkları ortaya çıkarken sorulan sorularda yüzde30’luk kesim etik kurallarda anlaşma ya da yasayı ihlal etmek tazminat planları içinde yer alabilir.

Görevi kötü kullanmak finans dünyasında kabul edilebilir bir gerçek olarak görülürken ekonomilerdeki çalkantıların da nedenlerinin çok uzaklarda aramaması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu nokta da insan gibi insan arayan Diyojen’lere ihtiyaç aratabilir.

 


Toplam Okunma Sayısı : 1208

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com