Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.07.2012
Uluslararası nitelik kazanacak



     

       Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü yapılacak olan Ramazan Etkinleri Uluslararası nitelik kazanacak. İlk üç yılında ilçelerin ve farklı kentlerin kültürlerinin sergilendiği gecelerin organize edildiği etkinliklerde bu yıl Türkiye dışında 4 ayrı ülkenin temsilcileri kültürlerini ortaya koyacak. Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve İran'ın misafir olacağı Ramazan etkinlerinin bu yıl ülke çapında daha çok gündeme gelmesi bekleniyor. Ramazan etkinlerinde bu yıl ayrıca Nevşehir, Konya, Kayseri, Malatya ve Artvin illerinin de gecesi olacak. Zağnos Vadisi bu yıl ayrıca Tonyalılar ve Akçaabatlılar gecesine de ev sahipliği yapacak.

       Ramazan ayının gelmesinden iki gün önce 18 Temmuz Çarşamba günü başlayacak Ramazan etkinlikleri saat 21'00'da start alacak Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başlayacak olan Ramazan Etkinliklerinde Temel Dursun Show, Osman Öztürk ve Sinan Yılmaz konserleri yer alacak.

       Ramazan ayının 16. Günü 4 Ağustos'ta Bosna Hersek Gecesi, 5 Ağustos'ta Arnavutluk Gecesi, 6 Ağustos'ta Makedonya Gecesi, 7 Ağustos'ta ise bu üç ülkenin ortak programı olan Balkan Gecesi yapılacak. Ramazan ayının 25. Günü olan 13 Ağustos tarihinde ise İranlılar gecesi düzenlenecek.

       Ramazan Etkinlikleri'nde ayrıca 28 Temmuz'da Artvinliler Gecesi, 1 Ağustos'ta Nevşehirliler Gecesi, 3 Ağustos'ta Konya Semazen gösterisi, 10 Ağustos ve 11 Ağustos'ta Kayserililer Gecesi, 27 Temmuz'da Tonyalılar Gecesi ve kapanış günü olan 19 Ağustos'ta ise Akçaabatlılar Gecesi organize edilecek.

       Zağnos Vadisi'nde programlarda 15 Ağustos tarihinde Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Fatih Kısaparmak bir konser verecek. Ayrıca 19 -26 Temmuz'da Hüseyin Fidan, 22-30 Temmuz ve 8 Ağustos'ta Tuncay Garga, 28 Temmuz'da Selçuk Balcı, 29 Temmuz'da Feluka konserleri Zağnos Vadisi'nde olacak.

       Cuma akşamları müftülük tarafından hazırlanacak programlara yer verilirken, Ramazan ayı boyunca Hacivat karagöz gösterileri, yarışmalar, tiyatro gösterileri, ilizyon gösterileri, şiir geceleri Zağnos Vadisi'ne gelenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ramazan ayının manevi havasını Zağnos Vadisi'nde yaşatacaklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda her gün 10 binin üzerinde ziyaretçiyi konuk eden Zağnos Vadisi'nde, bu yılki etkinliklerimize daha fazla vatandaşımızın katılacağını tahmin ediyorum. Bu yılki programlarımıza Türkiye'nin dışında 4 farklı ülkeden de misafirlerimiz gelecek. Aynı dine mensup olduğumuz bu insanlarda Ramazan'ı birlikte yaşamak bizlere ayrı bir huzur verecektir. Ramazan ayı boyunca teravih namazı sonuna kadar dini içerikli etkinliklerin yapılacağı Zağnos Vadisi'nde teravih namazının ardından kültürel programlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1122

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com