Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.07.2012
TMO'da 30, Fiskobirlik'te 45 TL


TMO’da 30, Fiskobirlik’te 45 TL

Kullanılabilecek en sağlıklı sıvı yağlar arasında gösterilen fındık yağında fiyatta anlaşılmaz farklılıklar bulunuyor.2006-2008 arasında 3 yıl  alım yapan TMO, stoklarındaki fındıklardan kendi yağ üretimi yaparken, Fiskobirlik’e de yağ yapmak üzere fındık satışı yapıyor.TMO yağlığa ayırdığı fındıklardan ürettiği fındık yağlarını 2 ay öncesine kadar kilosu 5 liradan satıyordu. Yağların tükenmesi üzerine satışa ara veren TM0, 2 aylık aradan sonra bu kez kilosu 6 liradan fındık yağı satmaya başladı. 5 kg’lık fındık yağı halen 30 liradan TMO satış merkezlerinden alınabiliyor.

 TMO’nun 30 liraya verdiği 5 kg’lık fındık yağlarını ise bu kurumdan aldığı fındıklardan üreten Fiskobirlik ise 45 liradan satıyor. Yüzde 50 oranındaki fiyat farklılığı nedeniyle Fiskobirlik satamadığı yağları, 2006’dan ürün bedeli alacağı bulunan üreticilere veriyor. Yaklaşık 6 yıldan beri fındık paralarını alamayan üreticiler de çıkar yol bulamadıkları için fındık yağları fiyatının yüksek olmasına rağmen alıyorlar.

 Fındık yağı, piyasada sıvı yağlar içinde zeytinyağı ile birlikte en faydalılar arasında yer alıyor. Kızartmalarda bile kullanılan fındık yağı, kızartma yapıldıktan sonra da kıvamını uzun süre hiç bozmadan durabiliyor. Uzmanlar, hammaddesinin neredeyse tamamına yakını yurt dışından getirilen ve GDO’lu ürünlerden elde edilen mısırözü ve ayçicek yağı yerine fındık ve zeytinyağı kullanılmasını öneriyorlar.

Toplam Okunma Sayısı : 1844

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com