Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.07.2012
"Yeniden yapılanırken, yarışmalıyız"


 
 
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş Charleroi maçından sonra açıklamalarda bulundu. Futbolcularının oyun disiplinine bağlı olarak oynamaya çalıştıklarının altını çizen Güneş, “Verdiğimiz görevleri bütün oyuncular yenisi eskisi yapmaya çalışıyorlar. Ancak daha hızlı ve tempolu oynamak durumundayız.  O konuda yeterli değiliz ama topu aldığımızda pas yaparak atağa katılmak istiyoruz. Bazen yavaş oynadığımız dönemler oluyor, bazen rakibin baskısı anlayışında henüz o baskıdan çıkabilmek adına yeterli değiliz. Fizik güç, kuvvet, dayanıklılık anlamında çalışmanın karşılığı olarak her geçen gün yükseliyoruz. Oyun kalitesi ve becerisi olarak iyi olan oyuncularımızın bu güçlerini kullandıklarında ne kadar etkili olduğumuzu görebiliyoruz” dedi.

YENİLERİN DURUMU

Yeni transferler hakkında da görüşlerini dile getiren tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Bamba’nın  zaman zaman Giray’la uyumsuzluk anlamında sıkıntı çektiği dönemler olabiliyor ama bunun dışında atletik yapısı olarak iyi. Bir çok maçta daha oynatmak lazım. Daha zor maçlarda görev vereceğiz. Ondan sonra daha iyi görebiliriz. Ortada Soner, ilerde Yasin’e baktığımızda onların da becerileri var. zaman zaman iyi işler yaptılar ama daha üstüne koyacaklarını düşünüyorum. O yüzden böyle bir iki maçla yüzde yüz iyidir, kötüdür demek doğru değil ama olumlu sinyaller olduğunu düşünüyorum. Takımda eski oyuncularla yeniler arasında hiçbir ayrımcılık yok, yabancılık çekmiyorlar”

YANILGIYA DÜŞÜLMESİN

Takımın bu günlerde formda ya da kötü olmasının yanılgıya sebebiyet verebileceğini dile getiren Şenol Güneş, oyun anlayışıyla ilgili de şu yorumu yaptı: “Biz tek santrafor da iki santrafor da oynayacağız. Öncelikle Vittek’i görmek istiyoruz. Yoğun bir tempoda uzun bir sakatlık geçirdi. Şu anda idmanın verdiği yorgunluk içinde elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Zaten genel bir ağırlığı ve yavaşlığı var. Patlayıcı gücü olmayan bir oyuncu. Bir de idman yorgunluğu olduğunda etkisini görüyor. Şu anda oynayanların oynama garantisi yok, oynamayanların da ben daha oynamayacağım demesi doğru değil. Dışarıda olan oyuncular var. Örneğin bugün Colman girdi oyuna çok büyük katkı yaptı. Eskilerden baktığımızda zaman zaman bocalayan ama daha sonra düzelenler var. Bütün bunları harmanlayıp iyi bir kadro çıkarmak durumundayız”.

YABANCILAR AZALMALI

Ama bu yıl ama seneye mümkün olduğunca yabancıları azaltmak istediklerini savunan Güneş, “Ben oyunculara da söyledim. Oynayan oynayacak, oynamayanın beklemesine gerek yok. Mümkün olduğunca kulübün de, oyuncunun da şartlarını iyi düşünerek değerlendirmek durumundayız. Ama büyük paralara oyuncu alıp, bir de onu sorun yaparsak kulübün geleceğini karanlığa atmış oluruz. Bir kaleci hata yapmışsa santrafor üzülür, santrafor gol kaçırınca kaleci de üzülür. Çünkü aynı takımdasınız. Onun için kendimize hata yaptırmamak istiyoruz. Fikirlerimizi söyleyeceğiz. Ben dedim yanlış yapıldı o haklıydı bu haklıydı bunları doğru bulmuyorum. Çok kullanılıyor bu terimler. Cevap vermek de istemiyorum. Çünkü konuşarak yeni gündemler yaratmak doğru değil. Trabzonspor yeniden yapılanırken yarışmalı diye düşünüyorum. Yerli oyuncunun sayısının artmasından yanayım. Bunu bir kez daha söylüyorum” yorumunu yaptı.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Güneş, takımımızı destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ederken sözlerini şöyle tamamladı: “Taraftarımız bu maça geldi daha fazla da gelebilirlerdi. Gelmelerini de isteriz. Çünkü Avrupa’da çok taraftarı olan kulüplerin başında geliyoruz. Onlara da bu borcumuzu sıcaklığımızla hissettireceğiz. Taraftarlara geldikleri için teşekkür ediyorum. Keşke bütün tribünler dolu olsaydı. Bu bir hazırlık maçıydı. İster istemez hazırlık maçının atmosferini bizler de, oyuncular da, seyirciler de beklenen seviyeye çıkaramıyor. Ama ben taraftarımıza bir kez daha teşekkür etmeliyim. Çünkü bize ne olursa olsun her zaman sahip çıkıyorlar”.
Toplam Okunma Sayısı : 1071

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com