Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.07.2012
Doğal Yaşam Müzesi Son Aşamada


DOĞAL YAŞAM MÜZESİ SON AŞAMADA

Rize'nin Çayeli ilçesinde kurulan “Doğal Yaşam Müzesi” için son aşamaya gelindi.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölüm Başkanı Prof. Bengi Bugay ve beraberindeki akademik personel Kaya Koçer, Fatoş Öztürk, Nihan Şen, Başak Özdoğan tarafından yürütülen çalışmalar da son aşamaya gelindi.

Çayeli’ni ziyaret edecek olan yerli, yabancı turistlere ve gelecek nesillere görsel olarak anlatılacak Doğal Yaşam Müzesinde kendi istedikleri isimlerle sergilenecek eşyaların müzeye bağışlanması özellikle istendi.

Doğal Yaşama Müzesi ile birlikte Çayeli’nde son zamanlarda evlerde ve camilerde artan tadilatlarda elde bulunan tarihi eserlerin geleceğe aktarılmasında ciddi kayıplar yaşandığı ve bu müze ile birlikte bu eserlere sahip çıkılacak bir yere kavuşmuş olunacağı ifade edildi.

Doğal Yaşam Müzesi için her türlü gelenek, göreneklerimize ait tarihi özellikleri olan eşyaları, bağışlayanın adıyla burada sergilenirken Genel Envanter Fişi ve Eser Envanter Defterine kayıtları yapılarak alındı makbuzuyla birlikte eserin kimlik kartı oluşturulmuş olacak.

Pazar53.com-SELİM BAYRAKTAR


Toplam Okunma Sayısı : 1285

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com