Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.07.2012
Bunun Adı: Ölümsüzlük Mantarı


BUNUN ADI: ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI

Giresun OBM Ordu Orman İşletme Müdürlüğü, Çambaşı Orman İşletme Şefliği mantar türlerinin çeşitliliği ve bolluğu ile dikkat çekiyor. Odun Dışı Orman Ürünleri Başmühendisliğince envanter ve tür araştırması yapılan Çambaşı ormanlarında, Reishi olarak adlandırılan Ganoderma lucidum  mantarına da rastlandı.

  Yöre halkının varlığından haberdar olduğu ancak bilinen bir tür olmadığı için rağbet etmediği Reishi mantarına Ölümsüzlük mantarı da denilir. Özellikle Çin ve Japonya’da yüzyıllar boyu kullanılan bu mantar türü bağışıklık sistemine yaptığı katkılar ve yaşlanmayı geciktirici etkilerinden ötürü Ölümsüzlük Mantarı adıyla anılır.

Son yıllarda Ganoderma Lucidum'un hastalıklarla ilgili tıbbi etkisine yönelik olarak araştırma yapılmıştır. Bu çalışmaların ışığı altında, Ganoderma Lucidum'un antitümör, antibakteriyel, antiviral, antiülser, antialerjik, antidepresant, antioksidant, ağrı kesici, ateş düşürücü, yaşlanmayı geciktirici, kan basıncını düzenleyici, kalp, beyin, akciğer ve karaciğer koruyucu olmasının yanı sıra, bağışıklık sistemini destekleyip güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırmakta, Alzheimer, akne, adet düzensizliği, astım, bronşit, depresyon, epilepsi , hepatit, katarakt, obezite, gut, nezle, rinit, romatizma, saç dökülmesi, nefrit gibi birçok hastalığın tedavi sürecinin etkili olmasına yardımcıdır.

Piyasada aranan bir mantar türü olduğundan maddi değeri çok yüksektir. Yurtdışından yüksek maliyetlerle getirilerek kültür ortamında üretimi yapılan Ganoderma lucidum  Ordu İşletmesi Çambaşı şefliğinde doğal ortamında yaşamını sürdürmektedir. Bölgede benzer yetişme koşullarına sahip birçok yerde bu mantarın var olduğu tahmin edilmektedir.Giresun Orman Bölge Müdürlüğünce devam eden mantar projesine bu tür de katılmış olup, Odun Dışı Orman Ürünleri Başmühendisliğince araştırmalar devam etmektedir. 

 


Toplam Okunma Sayısı : 1529

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com