Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.07.2012
Vali Kızılcık: "Ülkenin Gelişmesi için STK’ların Önünü Açıyoruz"


 

            Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Kızılcık, Şube Başkanı Mehmet Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

            Devlet olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Kızılcık, yönetişim anlayışını benimseyen sivil toplum kuruluşların merkezde toplanan yükünde hafiflemesini sağladığını belirtti.

            Sivil toplum kuruluşlarının devletin önünde olduğunu işaret eden Vali Kızılcık, “STK’lar devletten daha rahat hareket etmektedirler. Bu rahatlık uluslararası platformda daha çok faydalı oluyor, isteklerinizi onlara kabul ettirebiliyorsunuz. Bu nedenle devletin isteyip de yapamadıklarını STK’lar daha iyi yapabilmektedir. 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan ve bir şehir kültürü bulunan Trabzon’da STK’lar da çok etkin bir konumdadır” dedi.

            Vali Kızılcık, işadamlarının uluslararası ticarete daha çok önem vermelerini talep ederek, “Türkiye ekonomisinin gelişmesi için dış ülkelerle temaslarınızı çoğaltmalısınız. Anlaşmaları artırarak ülkemize dış sermaye girmesini sağlamalısınız. Bunun sonucu olarak ülkemizin dış ticareti artarak ekonomimiz güçlenecektir. Siz iş adamları da bu pastadan daha büyük pay alacaksınız” şeklinde konuştu.

            Girişimci ve sabırlı ruha sahip işadamlarının krizleri fırsata çevirebileceğini dünya ekonomilerinden örnekler vererek açıklayan Vali Kızılcık, girişken ruha sahip olan Trabzon insanın başarılı olmasının daha kolay olduğunu ifade etti.

            Lojistik merkezin yeri konusunda yapılan tartışmalara da değinen Vali Kızılcık, projenin önemli olduğuna vurgulayarak, ilimize sınıf atlatacak bu çalışmanın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

            Vali Kızılcık, Trabzon insanın en büyük avantajlarından birisinin de ülkenin neresine giderseniz gidin, bir Trabzonlu bulabilmeniz olduğunu belirtti.

            Şube Başkanı Atmaca ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada, “Sayın Valim öncelikle yaptığınız ziyaretten dolayı yönetim kurulu olarak son derece memnun kaldık. Sivil toplum kuruluşlarına verdiğiniz önemden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Biz bu dönemi sizin düşündüğünüz gibi girişimciler için bir fırsat dönemi olarak görüyoruz. Ancak iş adamlarımızın kabuklarını kırmaları gerekiyor. Tabi bu konularda sivil toplum kuruluşları da önemli bir yer tutuyor. Girişimci ruhların ortak akılla hareket etmesi gerekli” ifadelerine yer verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1279

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com