Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.07.2012
Trabzon'da Sosyal Güvenlik'te yeni dönem başladı.


Sosyal Güvenlik İl Müdürü görevine başlayan Musa Bulut Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulunarak yeni dönemdeki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.


Başkan Hacısalihoğlu Bulut’a başarı diledi.
 
Görüşmede yaptığı konuşmada TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, SG İl Müdürü Musa Bulut’a yeni görevinde başarılar diledi.  Her iki kurumunda ortak hizmette bulunduğu kesim bulunduğunu belirterek her konuda destek olmaya hazır olduklarını bildirdi.
 
Trabzon nüfusunun 750 bin olduğunu anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, aktif pirim ödeyenlerin yaklaşık 170 bin civarında göründüğünü, bu rakamın oldukça düşük olduğunu belirterek kalan nüfusu devletin bakmakta olduğunu dile getirdi. Çalışan nüfusun toplam nüfusun yüzde 25’ine tekabül ettiğini aktardı.
 
“Baş Müfettişlikten Trabzon İl Müdürlüğü’ne geldi”
 
Bakanlığın bünyesindeki müfettişlerden seçilenlerin 14 il de il müdürü olarak görevlendirdiklerini kendisinin de bu kapsamda Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevine atandığını ve Akçaabatlı olduğunu belirten Musa Bulut Sosyal Güvenlik hizmetlerine vatandaşların kolay ve hızlı erişebilir olmasına özen gösterdiklerini belirtti.
 
“Sosyal Güvenlik, Doğum Hastanesi alanına yapılacak yeni hizmet binasına geçecek”
 
Bu kapsamda kalıcı merkez müdürlükleri yapmaya adım atıldığını kaydeden Bulut, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’nün Doğu Hastanesinin 4 bin 600 metrekare olan alanına yapılacak olan alanına yapılacak yeni hizmet binasına taşınacağını aktardı. Meydan Parkı alanındaki Bağ-Kur binasının tadilat edildiğini ana hizmet birimlerinin bu yapıya taşınacağını bildirdi. Bölgedeki dört ildeki 455 eczaneye reçete ve 11 ilinde hastane faturaları işlemlerini yürüten Sağlık İl Müdürlüğü’nün de postane binası karşısındaki binalarına taşındığını söyledi.
 
“Kent içinde 750 kişilik dev hastane planlanıyor”
 
Bulut, Fatih Devlet Hastanesi bitişiğindeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne ait arazinin de bu hastaneye devredilerek toplam alanda yapılacak büyütme ile hastanende yıkılarak yerine 750 kişilik kent içinde bir hastane planlandığını söyledi.
 
“Sosyal Güvenlik uygulamaları ilk meyvelerini 2024’de verecek.”
 
Sosyal Güvenlikte bozulan dengelerin düzeltilmeye çalışıldığını vurgulayan Musa Bulut, Sosyal Güvenliğin Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını başlatılan uygulamaların ilk meyvelerini 2024 yılında, asıl meyvelerin ise 2036 yılında alınmasının beklendiğini söyledi.  Literatürde 7 aktif çalışana bir emekli oranlandığını kaydeden Bulut, şu açıklamayı yaptı: “Avrupa Birliği’nde bu oran 4’e birdi. Bugün 3’e bir oranına geriliyor. Türkiye’de 2’ye birdi. Son zamanlarda bu oran 1.8’e bir oranına kadar geldi. Buradaki orantısızlık Türkiye’deki erken emeklilik uygulamalarının bir sonucudur. Ama bazı görüşlerde bu uygulamaların sosyal devlet anlayışında olması gerektiğini savunuyor. Yine de ülkemizde bazı uygulamalarda 38 yaşında insanlara emeklilik hakları tanınmıştı. Avrupa’da bu mümkün değildir.”
 
“TTSO ile ortak çalışmalarda bulunacağız”
 
Ekonomik göstergelerin yükselmesi ile ülkedeki emekli maaşlarının aynı paralellikte kademeli olarak yükseleceğini kaydeden Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, “ İş dünyasına bu anlamda çok iş düşüyor. Ülkenin ekonomisinin geliştirilmesindeki payınız büyük. İş dünyası ile ortak eğitim ve bilgilendirme çalışmalarında bulunabiliriz. “dedi.
Toplam Okunma Sayısı : 1450

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com