Rehber :
   
Mutfak, Banyo Mobilyaları
İtaly Mutfak Banyo
Saray Yapı Mimarlık
Favori Mutfak & Banyo
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.07.2012
Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, Şehit Aileleri İle Konakta İftar Açtı


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık tarafından şehit yakınlarına Vali Konağı’nda iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Müftüsü Veysel Çakı ve şehit aileleri katıldı.Şehit aileleri ile tek tek ilgilenen Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, ailelerle sohbet etti.Ailelerin dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, ailelerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için çalıştılar.

   

Böylesi önemli bir günde şehit ailesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Kızılcık, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

            Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan ailelerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir araya geldiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabilmemiz için canlarını feda ederek, şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin yakınları ile burada bir araya gelmeyi arzu ettik. Sizlerde bizleri yalnız bırakmayarak davete icabet ettiniz. Şehitlerimiz için onlara öldü demeyiniz buyrulur. Onlarında bu akşam bizleri yalnız bırakmadığına inanıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri olan sizlerin daha mutlu olabilmeniz, şehitlerimizin yokluğunu hissetmemeniz için sizlerle bu tür özel günleri vesile kılarak bir araya gelmeyi istiyoruz. Çünkü inancımız gereği bir birimizden kaçtığımız o günlerde, şehitlerimizin şefaatine nail olmak için koşuşturacağız. O günlerde bizleri hatırlasınız. Bu dünyada beraber olduğumuz gibi ahrette de Peygamber Efendimizin sancağı altında onun rızasını almış insanlar olarak, cennete girmenin mutluluğunu sizlerin sayesinde bizlerde görmüş oluruz” şeklinde konuştu.

            Kardeşlik duygularına kastedenleri asla mutlu etmeyeceklerini de belirten Vali Kızılcık, “Devletimiz inşallah bu terör belasından kardeşlik duygularımızın daha da artması ile kurtulacaktır. Bu kardeşliğimize kastedenlere asla göz açtırmayacağız, asla onları memnun etmeyeceğiz. Bu millet bin yıllardır asla esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, hep anlı açık ve dik olmuştur. Bundan sonra bu anlayışa sahip evlatları yetiştiren sizlerin ve bizlerin varlığı karşısında her zaman dünyada anlımız açık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Devlet olarak sizlerin her zaman yanındayız. Bizlere her şekilde rahatça ulaşabileceğinizi ifade etmek istiyorum” dedi.

            Şehit ailelerinin yabancılık çekmemeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Bayan Kızılcık ise, “Ailelerimizin memnun olmaları için bugün kendi ellerimle hazırlık yaptım. Onlarla beraber olacağım için bu durum bana keyif verdi. Devletimiz ve milletimiz her zaman şehitlerine sahip çıkmıştır. Vali Konağı devletimizin ve milletimizin evidir. İstedikleri zaman çat kapı gelebilirler. Bizim için şehitlik çok yüce bir makam. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, Allah şefaatlerinden bizi mahrum bırakmasın diyorum, ailelerimize de sabır diliyorum.  Son olarak Allah başka acı elem vermesin, başka anneler ağlamasın diyorum. Bizleri yalnız bırakmadıkları içinde kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

            Aileler adına konuşan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun babası Ali Sait Erosmanoğlu, “Allah devletimize zeval vermesin. Vali Konağında çok sıcak bir ortamda bir araya geldik. Valimiz Recep Kızılcık ve eşleri bizlerle tek tek ilgilendiler. Onların bizlerin yanlarında olduğunu görmek bizlerin acılarını hafifletiyor. İlk defa Vali Konağına geldiğimiz içinde son derece memnunuz. Burada hiçbir sıkıntı çekmemiz için uğraşan Valimiz ve eşlerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

            Müftü Çakı tarafından yapılan iftar duasının ardından katılımcılar iftarlarını açtı. Masaları tek tek gezen Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, çocuklara yaşlarına göre kitap ve oyuncaklar hediye etti.

            İftar yemeğine katılan çocuklar hazırlanan hamakta sallanırken, bazı çocuklar ise konağın bahçesinde top oynayarak eğlendiler.

   

   İftar sonrası şehit ailelerini kapıya kadar uğurlayan Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, her zaman kapılarının onlara açık olduğunu ifade etti.

            Bir ailenin iftar yemeği talebini de geri çevirmeyen Vali Kızılcık, “Ben 5 yıldızlı otellerde zorunluluk olmadığı sürece iftar yapmayı istemiyorum. Bu mübarek günlerde vatandaşlarımızın arasında iftar açmayı daha uygun buluyorum.  Sizlerin evinizde olmaktan dolayı son derece memnun oluruz” cevabını verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1310

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com