Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.07.2012
Vali Kızılcık, Alacahan'da Yapılan Restorasyon Çalışmalarını İnceledi


            Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 17. Yüzyıldan kalma Selçuklu mimarisi olan Alacahan’da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerde Vali Kızılcık’a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul,  İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan eşlik etti.

            Doğu Karadeniz Bölgesi olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, aynı zamanda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserleri de yaşatmanın bir görev olduğunu söyledi.

            Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan binanın restorasyon çalışmalarının dikkatli bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, “ Bildiğiniz gibi Trabzon’umuz ve Doğu Karadeniz Bölgemiz olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması için hem doğal alanların (yaylalar), hemde tarihi eserlerimizin restore edilerek, turizme açılması için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesi de Bakırcılar Çarşısı’nda yer alan Alacahan’ımızın restorasyon çalışmalarıdır. Hanımız 17. yüzyılda Selçuklu mimarisinde inşa edilen ve yüzyıllardır esnafımıza hizmet veren bir binadır. Son yıllarda çok metruk bir haldeydi. Buranın karakterine uygun ihya edilerek, küçük sanatkarlarımızın hizmetine sunmak, hemde turizmde önemli bir destinasyon olması için restorasyon çalışmalarına hızla devam ediyoruz” dedi.

            Hanın yığma bir yapı olduğu için restorasyon çalışmalarının dikkatli bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, “ Tarihi binamız yığma bir yapıya sahip olduğu için hanımızın ihya edilmesinde çok dikkatli çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz hanımızın restorasyon çalışmalarını bu sene içerisinde tamamlamaktır. Hanımızın giriş katına esnafımızın ve gelen turistlerimizin dinlenecekleri bir mekan, diğer katlarda el sanatlarının pazarlanacağı bir mekan olmasını amaçlıyoruz. Yüklenici firma işi dikkatli bir şekilde yürütüyor, bizlerde zaman zaman yaptıkları çalışmaları inceliyoruz” şeklinde konuştu.Restorasyon çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Kızılcık, daha sonra çalışan işçilere başarılar diledikten sonra alandan ayrıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1235

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com