Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.08.2012
Sıcak Havadan Bunalan Çocukların İlginç Çözümü


Sıcak Havadan Bunalan Çocukların İlginç Çözümü

Trabzon'da, yüzde 90'a varan nem oranının da etkisiyle sıcak havadan bunalan çocuklar, çareyi belediye tarafından yaptırılan süs fıskiyelerinde serinlemekte buluyor.

 Trabzon Belediyesi tarafından geçen yıl yenilenen Atatürk Alanı'ndaki parkta, zeminine görsellik katması amacıyla yapılan ve zaman ayarlı olarak çalışan süs fıskiyeleri, nem oranının kentte yüzde 90'lara kadar yükselmesi nedeniyle sıcak havadan etkilenen çocukların en sevdiği yerlerin başında geliyor.

 Bazıları aileleriyle birlikte parka gelen çocuklar, yaklaşık bir metre yüksekliğe kadar fışkıran fıskiyelerde serinliyor. Çocuklar suyla oynayıp serinlerken, parkta oturan vatandaşlar da ilgiyle onları izliyor. Uzun süre suda oynayan çocukların ıslanan elbiselerinin parkta aileleri tarafından değiştirilmesi ise ilginç görüntüler oluşturuyor.

Çocuğunun ıslanan elbiselerini değiştiren anne Ümran Kocabaş, ''Trabzon'a ilk defa geldik ve sıcaklardan bunaldık. Çocuklar burayı çok beğendi, su ile oynama isteğini kıramadım. Yurt dışında kaldığımız için sıcak havaya hasretiz. Çocuklar için gayet güzel oldu'' diye konuştu.

 Serinlemek için sık sık parktaki fıskiyeleri kullandığını ifade eden 10 yaşındaki Bahar Söylemez ise ''Hava sıcak olduğu için buraya geliyoruz ve ıslanıyoruz'' dedi.


Toplam Okunma Sayısı : 1444

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com