Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.08.2012
Trabzon, Türk-Hint Ortak Yapımı Anna Filmine Sahne Olacak.


TRABZON, TÜRK-HİNT ORTAK YAPIMI ANNA FİLMİNE SAHNE OLACAK.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Hindistan’ı ziyaretlerinde gündeme gelen Türk-Hint ortak yapımı Anna filminde İpekyolu çekim sahnelerinde doğru adresin Trabzon olduğunu söyledi.

Çekim hazırlıkları devam eden Türk-Hint ortak yapımı Anna filminin Trabzon’da çekilmesinin gündemde olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu,  Hacısalihoğlu, “ Anna filminde İpekyolu bölümü var.  Trabzon, tarihte İpekyolu’nu Karadeniz’e bağlayan ticaret, kültür ve sanat kentidir. Anna filmi için Trabzon isabetli bir çekim platosudur. ”dedi.

Proje danışmanlarından Vesile Tekmen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek Anna filmi hakkında bilgilendirmede bulundu.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek, ticari, spor, sanat ve sinema faaliyetleri artırmak için yapılan Hindistan ziyaretlerinde Anna filminin gündeme geldiğini söyledi.

Hintli ve Türk sinemacılar arasında imzalan ortak yapım Anna için çalışmalara başlandığını vurgulayan Tekmen, Türkiye deki çekimlerin İstanbul, Adıyaman, İzmir ve Karadeniz’de İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan illerden birinde çekileceğini ifade etti.

Görüşmede yaptığı konuşmada TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke genelinde desteklenen 8 film platosu ilinden biri olduğunu anımsattı.

Bu kapsamda Trabzon’da çekilen filmlerde artış olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un dünyanın yaşayan en eski şehirlerden biri olduğunu, muhteşem bir doğaya sahip olduğunu bu özelliğinin filmlere renk kattığını aktardı.

Başkan Hacısalihoğlu, İpekyolu’nu denizle buluşturan Trabzon’un Karadeniz kıyısında bir deniz kenti olduğunu da kaydederek, “ Odamız İpekyolu ülkelerini buluşturan işadamları zirvesine Trabzon’da ev sahipliği yapmaktadır. İpekyol’undaki ülkelerin işadamları 2008 ve 2011 yıllarında Trabzon’da buluştu. Hükümetimizde bu zirveyi destekledi. Şimdi 2014 yılında yapılacak olan zirvenin hazırlıkları sürüyor. Türk ve Hint ortak yapımı Anna filminde İpekyolu da konu edildiğinde doğru adres Trabzon’dur. Kent film çekim için uygun atmosfere ve teknik altyapıya sahiptir.” şeklinde konuştu.

ANNA seyirci rekoru kıracak… 

ANNA Süper Rockstar Projesi için start verildi. Hindistan ile Türkiye arasında imzalan ortak sinema projesi hayata geçiriliyor. Dört ülke de çekilecek film de Türk, Hintli, Amerikalı, Mısırlı ve Pakistanlı oyuncular rol alacak. Çekimleri tamamlandıktan sonra 24 ülke de aynı anda vizyona gireceği açıklanan filmin gişe rekorlarını alt üst edeceği belirtiliyor.

Yapımcılığını Ali Avcı’nın üstlendiği  “ANNA Süper Rockstar” projesinin başdanışmanlıklarını Usta Gazeteci – Yazar Mehmet  Kaynarpınar ile Duayen Sinemacı, Ünlü Senarist Sefa Önal yapıyor. Film ekibi haricinde 20 kişiden oluşan danışman ekibi ile çalışılıyor.

Dört ülkede çekilecek…

Hindistan ve Türk sanatçıların yanı sıra Amerikalı, Pakistanlı ve Mısırlı sanatçılarında ANNA Projesi’nde yer alacaklarını kaydedildi. Anna 24 ülkede aynı anda vizyona girecek. 25 ila 50 milyon gibi izlenme oranı bekleniyor.


Toplam Okunma Sayısı : 1531

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com