Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.08.2012
Bakan Bayraktar Trabzon'da


uploads/images/1077_1.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin son 10 yılda dünyaya verdiği olumlu fotoğrafın sorumluluğunu artırdığını belirterek kalkınma yolunda ciddi gayretler içersinde olduklarını söyledi.

Bakan Bayraktar Trabzon'da bir otelde verdiği iftar yemeğine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin kalkınma yolunda çok ciddi bir gayret içerisinde olduğunu, ancak şehirlerinin verdiği fotoğrafla kalkınmış bir ülke olamayacağını kaydetti.

Türkiye’nin son 10 yılda yaptığı atılımlarla dünyanın dikkatlerine üzerine çektiğini belirten Bakan Bayraktar, "Son 10 yılda Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf, gelişmişlik seviyesi, kişi başına 3 bin dolar olan gelirin 10 bin dolara çıkması, gayrı safi hasılası 800 bin dolara çıkması Türkiye'nin artık Amerika'da, Avrupa'da, dünyanın çeşitli yerlerinde dikkatle bakılması Türkiye'nin sorumluluğunu artırdı. Bu çok ciddi bir hamle. Türkiye ciddi gayret içersindedir. Ancak mutlaka şehirlimizi düzeltmek zorundayız. Şehirlerinin verdiği bu fotoğrafla Türkiye kalkınmış bir ülke olamaz" dedi.

Yurt dışında yapılan müteahhitlik hizmetlerinden Türkiye'le çok ciddi döviz girdisi olduğunu anlatan Bayraktar, "Bakanlık olarak bir yandan yapılanma içerisindeyken bir yandan da kalkınmaya katkıda bulunma konusunda çok ciddi adımlar attık . Şimdi Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nı çıkartmak suretiyle çok ciddi bir görev yüklendik. Bu afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, salt bir kentsel dönüşüm değil. Bu Türkiye’nin kaçak, depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti almamış yapılardan kurtulmansının yanında, bir ekonomik canlanmadır. Türkiye’de insanlarımızın aidiyet duygusunun artırılmasıdır, vatandaşın güven kazanması, kendine güvenmesi, devletine güvenmesi, vatandaşların komşuluk ilişkilerinin artırılması, vatandaşların dayanışmasının artırılması hamlesidir. Türkiye’de inşaat malzemelerinin standardının geliştirilmesidir ve kalitesinin artırılmasıdır. Bizim yurt dışında yapılan mütahitlik hizmetlerinde çok ciddi döviz girdisi sağlıyoruz, ancak bu yeterli değil” diye konuştu.

Bakan Bayraktar daha sonra basın mensuplarıya bir araya gelerek sohbet toplantısı yaparken özellikle Trabzon ekonomisi, turizmi ve diğer alanlarındaki görüşlerini ortaya koydu.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1600

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com