Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.08.2012
Güneş'ten Videoton değerlendirmesi


Teknik Direktörümüz Şenol Güneş UEFA Avrupa Ligi’nde eşleştiğimiz Macaristan’ın Videoton takımıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Videoton’un kolay rakip olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını kaydeden tecrübeli teknik adam, şu açıklamaları yaptı: “Rakibimiz geçmişi olan fakat şu anda Türkiye’de bilinmeyen bir takım. Dolayısıyla bizde genelde bilmeden konuşmak sevildiği için yapılan değerlendirmeleri de dinleyeceğiz. Kime göre güçlü kime göre zayıf o sahada belli olur. Ancak bunlar önemli değil. Artık futbolda hiçbir rakip zayıf değildir. Önemli olan form durumlarıdır. Kaldı ki Videoton Slovan Bratislava ve Gent takımlarını eleyerek bu aşamaya geldi. Özellikle savuma anlayışlarının iyi olduğunu, iyi kapandıklarını ve teknik olarak da oyuna iyi çıktıklarını biliyoruz. Elbette bunları yakından görüp değerlendireceğiz. Onun için sabırsızlıkla önce zayıf takım deyip karşımıza iyi bir takım çıktığında da şaşırmayalım, paniklemeyelim. Biz de şaşırmak istemiyoruz. Tabii ki Trabzonspor olarak bizim turu geçecek gücümüz var. Buna inanıyoruz. Bunun için sahaya çıkacağız. Ama ciddi bir rakiple oynayacağımızı ve eleyebilmek için de çok ciddi çalışmamız gerektiğini biliyoruz.  Kamuoyunda seyircimize bunu farklı lanse etmek isteyenler olabilir.  Ama seyircimiz de bilecek ve şartlar ne olursa olsun bize destek verecek. Özellikle sahamızdaki ilk maçta gol yemeden kazanmak önemli. Bu anlayışla oynayacağız. Burada bizi zorlayacaklardır. Özellikle savunma anlayışlarında iyi oldukları için etkin oynuyorlar. Daha önceki maçlarına baktığımızda söylenenlerle aldıkları sonuçlar örtüşüyor. Çok iyi kapanan, top tekniği iyi, yabancıları çok olan bir takım. Teknik ve çabuk oynuyorlar. Ama bunu aşacak oyun yapısını sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Bunları onları övmek için değil, sadece bilinmesinin faydalı olduğunu düşündüğüm için söylüyorum. Çünkü rakibin, geçmişi, gücü, bugünü ne olursa olsun oyuncular ve seyirciler olarak topyekün savaşarak, oynayarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Onun için ‘hadi çıkın oynayın kazanırsanız biz sizin yanınızdayız’ demek yerine hep birlikte sahanın içerisinde olacağız. Böyle düşünürsek daha iyi olur. Gruplara katılacak gücümüz vardır. Rakipten iyi olduğumuzu düşünüyoruz, bunu sahada da göstereceğiz.”
TAKIMIN DURUMU
“Lig öncesi olan eksiklerimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Blokların daha uyumlu, yardımlaşmanın daha iyi olduğu, baskının birlikte yapılmaya çalışıldığını görüyorum. Bunların biraz daha üstüne koyarsak daha iyi olacağımızı düşünüyorum.  Genelde bir pozisyon azlığı var. Bu doğru ama daha fazla üretebilecek bir takımız. Bunu da lig içerisinde yapacağımızı düşünüyorum. Daha heyecanlı, coşkulu, kazanma ruhu yüksek bir takım olacağız. Hazırlık maçlarının havasından kurtulduğumuzda bunlar da olacaktır”
TRANSFER KONUSU

“İstediğimiz manada oyuncu aldığımızda rahat eder, daha avantajlı oluruz. Bunu herkes görüyor zaten. Transferde bir takım görüşmeler var ancak henüz bir netice alınmadı. Hücum ve savunma hattına oyuncu arıyoruz. Özellikle Türk oyuncu bakımından sıkıntı çekiyoruz. Yabancıda fazlalığımız var ama tercihimiz yabancı. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kadroda sayısal bir fazlalığımız var. Ama kamuoyunda sanki oyuncularımız dışlanmış, kovulmuş, hiçbir işe yaramayan, değersiz duruma düşürülüyor. Bunlar bizde oynayan oyuncular. Bu yarışta kim önde olursa, diğerleri geride kalacaktır. Kalanların da bir ederi vardır. Bizde kaldıklarında para alıyorlarsa giderken de bir değerleri olmalı. Oysa bizde tam tersine onları değersiz gösterip giderken para verme anlayışı hakim.  Biz herhangi bir takımdan almaya çalıştığımızda bütün oyuncular değerli, bizde oynarsa değersiz. Bu durum bizden alttaki takımlarda da üstteki takımlarda da aynı. Bunu kendimiz de yapıyoruz. Kendi insanımızı, oyuncumuzu değersiz kılıp, ‘hadi bakalım oynarsan yanındayız veya git kulüp bul’ anlayışı doğru değil. Bunu biraz kırmak lazım. Biz de kamuoyu da böyle düşünmeli. Dolayısıyla sayımız fazla. Yeni oyuncu gelirse daha da fazlalaşacak. Bu nedenle gidenler olacak. Ancak bizim de büyük kulüp olarak bu gidenlerden kayıplarımızı en aza indirmemiz gerekli”

Toplam Okunma Sayısı : 1144

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com